joi, 2 septembrie 2010

Comori gasite cu ajutorul programului Google Earth ?

Folosind serviciile Google Earth, Nathan Smith, un muzician american din Los Angeles, pretinde ca a descoperit locatia in care s-a scufundat o nava spaniola in timpul unui uragan din anul 1882. Mai mult, vasul ar fi fost incarcat cu o cantitate impresionanta de lingouri de aur si argint, sustine FoxNews.




Problema cautatorului de comori amator o reprezinta insa proprietarul terenului, cel care nici nu vrea sa auda de sapaturi arheologice in propria curte, motiv pentru care Nathan Smith l-a actionat in judecata. Muzicianul chiar si-a pledat cauza in fata unei instante judecatoresti incercand sa isi justifice ipoteza prin documentele vremii care atesta disparitia navei in apropiere de Houston.

„Este jignitor sa crezi o persoana fara pic de experienta in arheologie care foloseste GoogleEarth, se uita la tine in curte si spune ca vrea sa sape acolo dupa relicve. Nu exista nicio dovada ca ar exista vreo corabie spaniola pe terenul indicat de Nathan Smith”, afirma Ron Walker, avocatul familiei care detine terenul cu pricina.

Cu toate acestea, Smith va aparea din nou in fata judecatorilor putand cere corpului de ingineri ai armatei sa inceapa lucrarile de scoatere la suprafata a presupusei nave. Chiar si asa, comoara nu ii va reveni, Statul american Texas pregatind deja o cerere prin care se declara proprietar al bunurilor descoperite. Guvernul spaniol intentioneaza, la randul sau, sa intre in posesia comorii, el dand dand recent in judecata mai multi cautatori de comori profesionisti care au scos la lumina o alta nava spaniola.

Niciun comentariu despre subiectul „Comori gasite cu ajutorul programului Google Earth ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.