miercuri, 8 septembrie 2010

Comorile pierdute din Nevada

Multi cautatori de aur au pierdut ani intregi in Nevada în urmărirea a ceea ce cred a fi o mare comoara. La momentul pierderii acestui imens tezaur nu au existat hărţi ale zonei în cauză.



Faptele sunt după cum urmează:

În 1856, războiul dintre Utah şi guvernul federal părea iminent.

Brigham Young şi bătrânii lui Mormon a decis să adune bogăţiile Bisericii lui Mormon şi să le protejeze prin găsirea unui loc ascuns adecvat.

Ei au trimis mai multi indieni convertiti pentru a găsi un loc adecvat. O mare pestera a fost găsita in zona oraşului actual al Pioche Ely.



În Utah se facea tot posibilul pentru a transforma fiecare proprietate in  aur. Mărfurile au fost vândute la trecerea călătorilor, băncile au fost lichidate, iar membrii bisericii au predat toti banii pe care ii aveau. Peste 1,5 milioane de dolari au fost colectati, în special în aur.



Relaţiile cu guvernul federal părea insa să se amelioreze, dar o veste cutremuratoare a ajuns până la urechile lui Brigham Young: masacrul de la Mountain Meadow . Din motive încă neclare, membrii unui intreg vagon de tren din Arkansas au fost sacrificati, lăsând doar câtiva dintre copiii cei mai tineri in viata.

Brigham Young a considerat că in aceasta situatie, chiar si pestera ar fi nesigura.



El a ordonat ca aurul fi transferat către oraşul mormon din San Bernardino din California, de unde, dacă este necesar, ar putea fi mutat rapid la Mexic.



Douăzeci şi două vagoane cu o escortă armată de patruzeci de paznici au călătorit spre peşteră si au incarcat tot aurul.



Ei au decis să adopte o rută care ar ocoli orice aşezare, pentru a evita orice detectare sau suspiciune.



Pentru a face acest lucru, ei au trebuit să traverseze zona sud-centrala a Nevadei.



Cu toate acestea, deșertul s-a dovedit a fi prea mult, chiar şi pentru aceşti oameni bine caliti. Ei au ramas repede fara apă şi de toate eforturile pentru a localiza surse de apa s-au dovedit zadarnice. În cele din urmă, ei au decis ca ar fi mai bine să se întoarcă la ultima apă pe langa care au trecut. Deci, lăsând convoiul de aur şi caii în grija carutasiilor si supraveghetorilor, cei patruzeci de paznici au plecat inapoi dupa apa.



Câteva zile mai târziu, paznicii s-au întors, dar au găsit pe cei ramasi la vagoane ucisi, vagoanele arse, caii furati şi aurul dispărut. Nu mai exista absolut nici o urmă de aur. După o căutare atenta, paznicii s-au reîntors acasă. Căutările ulterioare, efectuate de către mormoni, s-au dovedit la fel de inutile. Nici macar un gram de aur nu a mai fost gasit.



Asadar, aurul este probabil în continuare pe undeva pe acolo, pentru a fi gasit. La valoarea de astăzi, acest aur ar valoara  peste 30 milioane de dolari. Cu toate acestea, valoarea numismatica si istorica ar fi mult mai mare.



Acum pot exista mai multe ipoteze fanteziste, de exemplu ca paznicii au ucis pe responsablii de convoi, au luat aurul si apoi au musamalizat evenimentele, sau ca a fost urmarit convoiul si cand a ramas fara paznici si soldati a fost atacat si pradat, totusi cert este ca greutatea aurului ar fi fost prea mare pentru ca acesta sa fi fost mutat foarte departe, fără carute, astfel că ar trebui să fie ascuns undeva  în apropierea locului unde au fost ucisi supraveghetorii convoiului.

Articol prezentat in premiera in Romania de http://www.hartacomorii.blogspot.com/ .

Niciun comentariu despre subiectul „Comorile pierdute din Nevada”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.