marți, 7 septembrie 2010

Gladiatorul, un barbat bogat si faimos

Gladiatorul, eroul interpretat de Russell Crowe, a trait si a murit in Roma.

Arheologii au reusit sa gaseasca mormantul soldatului de exceptie, care a castigat increderea imparatului Aurelius. Descoperirea este printre cele mai importante din domeniul Romei Antice din ultimele decenii.

A fost o persoana cu un parcurs absolut unic: comisar de politie, magistrat, proconsul al Asiei si al comitetului Imparatului. Averea sa depasea era mai mult decat o simpla comoara.


Mausoleul a fost gasit de arheologi la periferia Romei. Desi tavanul s-a prabusit in totalitate, ramasitele dinauntru au fost conservate aproape in intregime, datorita unor inundatii puternice, care au sigilat incaperea. Inscriptia gasita inauntru confirma ca monumentul a fost ridicat in memoria lui Marcus Nonius Macrinus, nascut in nordul Italiei in anul 138 era noastra.

Personajul din film are o poveste trista, cu un sfarsit tragic, in timp ce al nostru devine un barbat bogat si faimos.Favorit al imparatului si un soldat de exceptie, Macrinus a fost inspiratia lui Ridley Scott pentru personajul din pelicula de succes "Gladiatorul". Intre cei doi exista totusi o deosebire majora. Autoritatile planuiesc acum sa reasambleze mormantul cu ajutorul tehnologiei 3D, pentru ca apoi sa-l reconstruiasca si sa il transforme in muzeu. Susa:http://stirileprotv.ro/stiri/international/gladiatorul-nu-este-un-mit-arheologii-i-au-gasit-mormantul.html

Niciun comentariu despre subiectul „Gladiatorul, un barbat bogat si faimos”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.