marți, 7 septembrie 2010

Tezaurul de la Capalna, la vanzare pe internet

Dupa sase ani, o parte din tezaurul de la Capalna din Alba a fost recuperata. Mai precis, trei piese din aur, un colier cu 24 de pandantive si o pereche de cercei, la care politistii au ajuns in urma unui anunt plasat pe internet de un cetatean german.


Colierul si cerceii din aur puteau fi cumparate de oricine cu 35.000 de euro. Cel care le-a scos la vanzare le-a povestit anchetatorilor romani ca, la randul lui, le-a cumparat din Serbia.

Tezaurul de la Capalna era dat in urmarire internationala inca din anul 2005, de cand a disparut din tara pe filiera traficantilor de obiecte de arta. Obiectele de valoare au disparut de altfel dupa ce indivizi specializati in braconaj arheologic au facut sapaturi in situl de la Capalna.

In ultimii trei ani au mai fost recuperate 11 bratari dacice din aur masiv, cateva mii de monede antice din aur argint si bronz, precum si numeroase alte piese de valoare. 23 de oameni sunt cercetati in acest caz. Sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/minune-o-parte-din-tezaurul-de-la-capalna-recuperat.html

Niciun comentariu despre subiectul „Tezaurul de la Capalna, la vanzare pe internet”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.