miercuri, 22 decembrie 2010

Comoara de argint a capateniei trace

In localitatea bulgara Nova Zagora, o echipa de arheologi bulgari a descoperit un mormant care a apartinut unui aristocrat trac. Surpriza cercetatorilor nu s-a oprit aici; mormantul continea o importanta cantitate de obiecte din argint.


Echipa condusa de arheologul Veselin Ignatov a deshumat un mormant stravechi care avea o suprafata de 12 metri patrati, datand de la sfarsitulsecolului intai, era noastra.

Mormantul capeteniei trace contine o serie de artefacte deosebit de interesante, lucrate din argint. Piesele au fost plasate in imediata apropiere a decedatului spre a-i servi acestuia in viata viitoare. Printre obiectele identificate se numara doua cupe din argint impodobite cu reprezentari ale zeului Eros.

Arheologii au mai descoperit resturile unui car si fragmente dintr-un scut. Expeditia arheologica, intitulata Karanovo 2009-2010, este de abia la inceput, arheologii bulgari declarand ca se asteapta sa descopere mai multe morminte tracice, in special dupa trecerea acestei ierni.

Sursa:http://www.discoveryon.info/2009/11/bulgarian-archaeologists-find-silver.htmlNiciun comentariu despre subiectul „Comoara de argint a capateniei trace”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.