luni, 27 decembrie 2010

Comoara de diamante si aur, de peste 3 miliarde de dolari

Langa coasta statului sud-american Guyana, scafandri americani au descoperit o nava naufragiata, la bordul careia se afla o cantitate impresionanta de metale pretioase si diamante. Se presupune ca este vorba despre o nava ce fusese scufundata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de un submarin german si care transporta valori in SUA, informeaza cotidianul rus Novaie Izvestia. O parte din aceste valori ar fi apartinut Uniunii Sovietice, ceea ce inseamna ca Rusia, in calitate de succesoare a URSS, ar putea pretinde la ele. In conditii de criza economica, aceste bogatii sunt o adevarata mana cereasca.



Potrivit expertilor occidentali, nava britanica descoperita de compania Sub Sea Research transporta aur, platina si diamante in valoare de 2,6 miliarde de lire sterline. Valorile fusesera trimise de pe Batranul Continent ca mijloc de plata pentru livrarile de produse industriale din SUA.



Nava acostase initial intr-un port din tarile sud-americane, pentru ca de acolo sa se indrepte spre New York, insa a fost scufundata de un submarin german in vara lui 1942.


Denumirea navei si locul exact unde a fost aceasta descoperita nu au fost divulgate. Compania Sub Sea Research s-a limitat sa anunte ca a descoperit o nava la 40 de mile de Guyana, la o adancime de circa 250 de metri.


Juristii vor decide cui anume ii va reveni comoara descoperita. Sub Sea Research ar fi formulat deja pretentii pentru aceste valori in justitie. Deocamdata, nicio alta tara nu a emis pretentii.

Sursa: http://www.ziare.com/international/stiri-externe/nava-naufragiata-incarcata-cu-diamante-langa-coasta-guayanei-643470

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara de diamante si aur, de peste 3 miliarde de dolari”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.