joi, 30 decembrie 2010

Comoara din living

V-ati gandit vreodata ca poate serviti masa de Craciun sau de Revelion pe o comoara?

In 1965, profesoara Claire Wiegand-Beckmann a cumparat o masa veche in cadrul unei vanzari imobiliare pentru suma de 25 de dolari. Datorita frumosului lemn de mahon, Claire a simtit intotdeauna ca masa ei valoreaza mai mult decat a platit pentru ea, dar niciodata nu a dus-o la un evaluator. In schimb a pus-o in living room, unde a ramas si a fost admirata timp de 30 de ani.Insa in 1997, cand Antiques Roadshow a ajuns in New Jersey, Claire si-a luat frumusel masa si a mers la ei sa-i spuna daca frumusica ei este si valoroasa. Evaluatorii Leslie si Leigh Keno au fost impresionati. Insa au devenit cu adevarat emotionati cand s-au uitat sub tablie si au descoperit semnatura John si Thomas Seymour, creatori de mobila, tata si fiu ce s-au stabilit in Boston pe la sfarsitul anilor 1700. Intr-o clipita masa lui Claire s-a transformat intr-o foarte rara anitichitate, avand in vedere ca se stie ca mai exista doar alte cinci piese semnate Seymour. Evaluatorii au apreciat-o undeva intre 200.000 si 300.000 de dolari. Insa cand masa a fost scoasa la licitatie de catre celebra Casa de Licitatii Sotheby’s pretul final de tranzactionare a fost de 541.500 de dolari !
Morala: daca aveti o piese de mobilier ori ceramica sau orice altceva ce stiti ca are o vechime apreciabila mergeti la un evaluator. Niciodata nu-i tarziu sa descoperit ca aveti o comoara in casa. Desigur ca la noi nu se tranzactioneaza la aceleasi sume, dar cu siguranta ca daca e vorba de o piesa valoroasa va fi apreciata ca atare. N-am cum sa va promit tranzactii cu cinci zerouri, dar cine stie ce se ascunde sub fardul vechi de praf si amintiri?!

Sursa:  http://www.informal.ro/2010/04/comori-ascunse-la-vedere/Niciun comentariu despre subiectul „Comoara din living”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.