joi, 14 aprilie 2011

Statueta de aur a lui Tutankhamon si alte comori se intorc la Muzeul din Cairo

Cum istoria s-a scris si recent, la Cairo, prin evenimentele care au avut loc in regatul faraonului Tutankhamon, nu se putea ca muzeele, dar si comorile care se adapostesc intre zidurile acestora sa nu fie afecate. O parte dintre artefacte au fost distruse sau furate.


Insa spiritul lui Tutankhamon poate este acela care a ajutat la recuperarea unora dintre relicve: autorităţile din Egipt au reuşit să gaseasca patru dintre comorile care au fost sustrase din muzeul Cairo la inceputul anului 2011, doua dintre ele facand parte din colecţia faraonului Tutankhamon.


Anticele comori ar fi fost recuperate "întâmplător" într-o staţie de metrou din capitala egipteană, potrivit cotidianului The Telegraph : o statuetă din aur a lui Tutankhamon, un fragment din evantaiul celebrului faraon, o trompetă din bronz şi o figurină funerară.

Obiectele au fost sustrase pe data de 28 Februarie 2011, în timpul protestelor violente care l-au înlăturat de la putere pe fostul preşedinte Hosni Mubarak. Autorităţile continuă să caute inca alte 33 de antichităţi dintre cele aproape 1000 de obiecte furate din muzeu.



Sursa: realitatea.net.

Un comentariu despre subiectul „Statueta de aur a lui Tutankhamon si alte comori se intorc la Muzeul din Cairo”:
Anonim spunea...

Bine au facut

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.