miercuri, 16 mai 2012

Evolutia graniţelor ţărilor şi imperiilor Europei şi Orientului Mijlociu, în ultimul mileniu

Am gasit un filmulet de 5 minute care prezinta evolutia granitelor tarilor Europei in ultimul mileniu.

Nu este o harta a migratiei popoarelor si nici a existentei si pozitionării acestora în Europa, ci pur si simplu este o hartă a granitelor si a stapânirii unor tari asupra altora.

România apare ca stat individual spre sfarsitul hartii, desi poporul român si strămosii nostri dainuie de mii de ani... Păcat este ca nu a inceput harta de la Decebal si Burebista.

Merită să aruncaţi o privire, este o experienţă inedită.



Frank Reed este creatorul hartii animate a evolutiei Europei si Orientului Mijociu, din anul 1000 si pana in 2003. Softul hartii este “dinamic si animat si include peste 9.000 de schimbari de granita”, un ghid cartografic al istoriei zonei. Aceasta harta traseaza ridicarea si caderea imperiilor incepand din anul 1.000 si pana acum.

Softul folosit este Centennia Historical Atlas si poate fi descarcat in varianta demo de aici ( contine doar Revolutia Franceză si perioada napoleonică (1789-1819).
Varianta completă trebuie cumparata la pretul de 79 de euro de aici, dacă sunteţi interesaţi.

Mai jos vă prezint o varianta de pe Youtube, de 3 minute si jumatate, daca sunt probleme in vizionarea primului filmuleţ:



Mai jos gasiti o versiune cu un mic zoom şi redată mai lent, in peste 11 minute.

.

Niciun comentariu despre subiectul „Evolutia graniţelor ţărilor şi imperiilor Europei şi Orientului Mijlociu, în ultimul mileniu”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.