luni, 22 octombrie 2012

600 de monede din aur si argint, găsite în curte

Un englez a facut o descoperire neobisnuita in gradina sa din apropiere de Pontefract, Marea Britanie. El a găsit o comoara din aur si argint, care data din perioada Razboiului Civil englez, din secolul al XVII-lea.

Owen Johnson a observat in gradina sa, dupa ce constructorii au sapat o groapa, resturi de ceramica, informeaza Daily Mail via ziare.com.

Sapand, a descoperit un vas, care, din pacate, s-a spart, scotand la iveala adevaratul tezaur, unul constand in 600 de monede din aur si argint, care dateaza din jurul anului 1640, si un inel de aur cu o inscriptie romantica: "Cand vei vedea acest lucru, iti vei aminti de mine".

Expertii au stabilit ca monedele sunt din perioada Razboiului Civil englez, din secolul al XVII-lea, din timpul regelui Charles I.Monedele ar putea valora peste 51.000 de lire sterline, insa Johnson le-a dat guvernului britanic. Doctorul locuieste impreuna cu sotia sa si fiicele sale, Pippa, Tembe si Lucy.

Autoritatile din Wakefield spera ca vor putea expune tezaurul la Muzeul Pontefract. "Noi credem ca aceste monede au facut parte din istoria bogata a districtului nostru", a spus Lisa Dodd, director pentru sport si cultura din cadrul Consiliului din Wakefiled.

"Districtul Wakefiled are un patrimoniu national renumit si Muzeul Pontefract ar fi locul ideal pentru aceasta comoara", a declarat Dodd.Consiliul va astepta o evaluare din partea expertilor, dupa care se va decide daca doctorul Johnson va primi vreo rasplata pentru descoperirea sa.Niciun comentariu despre subiectul „600 de monede din aur si argint, găsite în curte”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.