luni, 18 martie 2013

Detectorul de metale DETECH EDS Standard și EDS Winner

Firma DETECH din Bulgaria a realizat un detector de metale denumit DETECH EDS, detector pe care se pare că multi pasionati in detectie metal il apreciaza.

DETECH EDS este primul detector de tip VLF al producatorului amintit, despre care acesta afirma ca are o sensibilitate extremă si o detectie foarte buna in adancime. Foarte serios echipate, detector de lumina si bine echilibrat.

Controlul se face cu ajutorul unui microprocesor, acesta coordonand functii importante ca discriminarea, controlul facil si intuitiv al utilizarii.

Este un detector echilibrat. Frecventa de operare de 14 KHZ nu este la întâmplare aleasă, fiind rezultatul a ani de experimente cu diferite frecvențe de funcționare și prototipuri. Acest frecvență face din DETECH EDS un detector "universal", util pentru căutarea de monede, relicve, pepite, cautare pe plajă.Specificatii:

Frecvența de operare: Freq.1 - 13.89 kHz; Freq.2 - 13.74 kHz
Frecventa audio: 570 Hz
Greutate (cu baterii incluse) :1460 g
Lungime (extins): 51 "(1300 mm) ; (nextins): 41 "(1050 mm)
Bobine de cautare standard: SEF Pro 9 "x 9" (230 mm mmx230); SEF Pro 12 "x 12" (305 mmx305mm)
Bobina de cautare opțională: 6 "(150 mm)
Casti: Impedaná 8-32 Ohmi
Mono / Stereo Jack:  1/4 "(6,3 mm)
Acumulatori standard: 4 Ni-MH 1800 mAh
Acumulatori opționali: 4 baterii alcaline de 1,5 V, tip AA
Durata de functionare a bateriei Ni-MH: 20-30 ore
Alarma automată a bateriei la limita de descarcare: LED-uri si audio
Respingerea la solȘ AUTO sau reglaj manual al solului
Moduri de căutare: discriminare Toate Fier / sol Reglaj, Activare/Dezactivare
Controale ......... ON / OFF sens, disc.., GND regla pragul de
Comutatoare : mare / mic freq.1/Freq.2, M, sol / sol A, toate din metal / disc.Vorbind la modul general, detectoarele de metale de tip VLF utilizea doua bobine concentrice.

Bobina de transmisie ( cea exterioara ) creaza un câmp electromagnetic care atunci cand in sol este un alt obiect responsiv la acest câmp, respectivul obiect raspunde si el un câmp electromagnetic de slaba intensitate.


Acest camp nou creat este în fază opusă cu câmpul creat de bobina detectorului ( cea exterioară ).

De obicei, când câmpul generat de bobină este maxim, câmpul generat de obiect este minim și invers.

Campul generat de obiectul detectat ( moneda, atefact, comoară etc ) este detectat de bobina de receptie, cea din interior.
Ca orice detector de tip VLF, detectorul de metale DETECH EDS are avantaje si dezavantaje.

Astfel, nu este recomandat pntru detectie de mare adancime, ci pentru maxim 70 de cm pentru obiecte mai mari, iar posibilitatea de a face disctiminare scade de la 20-30 cm. De asemenea, ca orice detector VLF, este influentat de mineralizarea solului. Este un detector analogic, nu are display digital.

Totusi, detectorul de metale DETECH EDS are posibilitatea de a face discriminare reala a diverselor metale si are posibilitatea de a detecta foarte bine obiectele mici. Consumul redus de energie este un alt avantaj. De asemenea, si pretul de 800-900 euro este acceptabil pentru performantele deosebite cu care se lauda (atat producatorul,  cat si pasionatii de detectie ), comparativ cu alte detectoare de tip VLF la preturi similare.

Mai jos gasiti un videoclipuri pentru modelul de detector DETECH EDS Standard
Modelul DETECH EDS Winner

Este putin diferit, fiind o varianta simplificata a modelului DETECH EDS Standard, avand doar pinpoint si doua tonuri selectabile, precum si doar bobina de 9 inch si balans teren automat si bineînteles un pret redus cu cateva sute de euro fata de modelul standard:

Pretul detectorului DETECH EDS Winner este intre 550-650 euro si il gasiti la firmele care comercializeaza detectoare de metale.

Daca detineți un astfel de detector Detectorul de metale DETECH EDS Standard și EDS Winner sau ati lucrat cu un astfel de detector, va invitam sa lasati impresiile dvs. la comentarii.Niciun comentariu despre subiectul „Detectorul de metale DETECH EDS Standard și EDS Winner”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.