luni, 12 mai 2014

Cine câştigă din comorile României ( video reportaj )

Va invitam sa urmariti reportajul "Cine câştigă din comorile României", in care televiziunea Digi 24 discuta despre arheologi, detectoristi si o lege neactualizata de multi ani.


8 comentarii despre subiectul „Cine câştigă din comorile României ( video reportaj )”:
Anonim spunea...

Foarte interesant reportajul, Digi 24 a pastrat echilibrul si impartialitatea.

Anonim spunea...

Intrebarea este: daca acesti baieti cu detectoare nu ar fi gasit aceste tezaure credeti ca arheologii ar fi umblat pe campii si prin paduri dupa ele?
Sigur ca NU, nu ar fi fost gasite niciodata.
Dupa razboi multi viteji (care stau la caldurica) se arata !

Anonim spunea...

Toti spun: s-a sapat, s-a distrus, s-a excavat, s-a cautat.
Dar numai unul recunoaste: s-a descoperit un tezaur pierdut.

Anonim spunea...

Pentru toti Pinguinii nestiutori din Romania sa va invat ceva.
Detectoarele baietilor de la noi sunt detectoare de jucarie pentru practicarea hobiului Detectie de metale care gaseste metale la suprafata si pretul este pentru punga noastra.
Detectoarele adevaratilor braconieri sunt OKM care scaneaza pana la 15 metri adancime si aceia sunt adevaratii cautatori de comori legali sau nelegali.
Dar voi va luati de cei care Scarmana pamantul la 30 cm. si nu spuneti nimic de cei care scaneaza dupa morminte si alte goluri subterane.( Praf aruncat in ochii poporului ).
Din cate se stie Muzeele au in dotare asemenea detectoare, oare cum si unde le folositi ?
https://www.youtube.com/user/OKMDetectors/videos
http://www.kellycodetectors.com/okm/

Anonim spunea...

Detectorul e bun sa gasesti potcoave si conserve. Dar ca sa gasesti Kosoni este nevoie doar de o vulpe.
Azi s-a aflat ca in Apuseni trei copii care au fugarit o vulpe au gasit in vizuina ei un recipient (bidon de plastic) cu 140 monede din aur tip koson. Bucurie mare ca o sa primeasca recompensa de 30% dar la predare au aflat de la Politie ca de fapt ar fi monede ascunse de cei care au vandut kosoni peste hotare, asa ca ciuciu recompensa.
Dar eu , ca si istoricii, ne intrebam: de ce inainte de Revolutie nu se stia ca Dacii turnau aur si doar dupa ani 90 strainii au fost pacaliti cu bijuterii si monede din aur dacice. Prea miroase aurul a, ursul pacalit de vulpe sau, turistii straini pacaliti de vulpe. Faina istoria cand o poti face dupa pofta inimii.

Anonim spunea...

foarte bun acest titlu
Cine câştigă din comorile României
Oare chear cine castiga din aceste comori descoperite de unii norocosi.
in primul rand trebuie precizat ca numai cei carora le este scris pot gasi o comoara, sunt multe cazuri in istoria omenirii cand cautatori de comori inversunati au cautat toata viata si nu au gasit decat maruntisuri murind saraci lipiti pamantul.
Toti avem dreptul sa cautam comori dar nu toti vom gasi. Asta nu inseamna ca trebuie sa pierdem sansa de a cauta pentru ca doar asa vei si gasi, poate.
Acum ca am aflat cum este cu cei care gasesc comori ia sa aflam ceva si despre carcotasii care comenteaza impotriva celor care cauta comori.
Cei care cartesc impotriva celor care au gasit o comoara sunt persoane care si-ar dori sa gaseasca o comoara dar nu le este dat pentru a o gasi si atunci fiind frustrati de acest dar sar ca arsi asupra gasitorului unei comori, fie mica sau mare, asta pentru ei nu conteaza, pentru ei conteaza faptul ca au gasit ceva ce ei nu au gasit de cand se stiu si asta ii doare.
Incep prin a denigra gasitorul ba ii cauta si motive prin care sa dovedeasca ca gasitorul este un om profitor care cine stie prin ce metode nelegale a ajuns in posesia acelei comori si chear daca a predat-o statului el ar fi incercat mai intai sa o vanda in nu stiu ce tara dar neputand a fost obligat sa o predea Muzeului si alte scenarii demne de o minte bolnava, bolnava de invidie ca el nu a fost ales sa gaseasca cel putin o comoara mica in toata viata lui desi a cautat-o cu inversunare pentru ca meseria lui ia permis.
Dar asa e viata, nu la toti le este ursit sa gaseasca o comoara chear daca o cauta toata viata iar cand moare are remuscari ca alti au gasit comori iar el de ce nu a gasit.
Cine câştigă din comorile României
Da, oare cine castiga ? Mai intai castiga statul prin Muzeul unde a fost predata comoara.
Apoi castiga Istoricii - Muzeografi care au in maini inca o veriga din istoria tarii noastre. ( aici trebuie precizat ca daca nu era norocosul descoperitor, ciuciu comoara in mainile specialistilor pentru a fi cercetate ).
Apoi castiga cetateanul iubitor de istorie care mai viziteaza din cand in cand muzeele noastre pentru a vedea minunatiile strabunilor lasate ca dovada a treceri lor pe acest pamant.
Si ultimul care castiga, da castiga antipatie, jigniri, apelative de tot felul, poate si o cercetare penala, da cel care castiga aceste beneficii pe langa o suma modica este acel ales care la naster i s-a ursit sa gaseasca o comoara care sa ii schimbe viata ( dar acel dar i-a fost dat pentru o viata mai buna, mai prospera ) dar nicidecum sa ii distruga viata asa cum se intampla in anumite cazuri cand rautatea celor din jur schimba destinul dat de Atotputernicul.
Dar sa nu ne mire pentru ca in multe tari zeci de ani a triumfat ateismul fiind promovat de la centru care si-a pus amprenta asupra gandirii populare.
Singurele doua tari care respecta dreptul la posesie sunt America si Anglia unde gasitorii unei comori sunt facuti eroi, respectati si renumerati fara a fi invidiati de niste frustrati inapoiati mintal.
Daca nu ati fi atei atunci ati sti ce inseamna porunca data de Creator:
Sa nu ravnesti la bunul altuia.
eu mai spun si la ursita altuia, darul altuia, iar uni il mai numesc noroc sau bafta.
Va doresc la toti bafta pentru gasirea a cel putin unei comori, mici sau mari in viata voastra si pentru asta cumparati-va un detector si cautati pentru a nu pierde ceea ce vi sa ursit.
Iar pentru invidiosi si carcotasi va doresc sa va cumparati si voi detectoare chear daca nu va este dat sa gasiti comoara dar cel putin veti traii senzatia ca ati gasit-o atunci cand urla detectorul.
Bafta la toti si sa ne tineti la curent cu descoperirile voastre.
Eu Detectorul Romanesc.

Anonim spunea...

Imi zice Ioan si as vrea si eu sa imi cumpar un detector dar vreau sa stiu pina la ce pret ajunge????????

Anonim spunea...

Depinde de detector... Vreo 7-10 milioane lei vechi unul mai putin sofisticat pana la zeci de milioane unele mai profesioniste.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.