duminică, 27 iulie 2014

Scafandrii din Constanța au descoperit o navă antică

Scafandrii de la Club Marine Explorer din Constanţa au descoperit rămăşiţele unei nave antice îngropate în nisip. Aceasta măsoară 20 de metri şi se află la o adâncime de circa 17 metri.

Scafandrii de la Club Marine Explorer au făcut luni o descoperire importantă, în timpul unei misiuni de rutină pentru verificarea ţintelor de pe sonar. În zona portului antic, la doi kilometri de comandament, aceştia au detectat rămăşiţele unei nave antice îngropate în nisip.


Pe amplasament au fost găsite rămăşite ale balastului: roci, bucăţi de cărămidă, fragmente ceramice şi lemn.


Analiza geologică a acestora a demonstrat că este vorba despre roci magmatice ce provin de pe coasta Italiei.

Cel mai probabil, corabia s-a scufundat în urma unei furtuni şi a ajuns pe fundul mării cu chila în sus. Din acest motiv se crede că încărcătura se află încă la bord, mai precizează sursa citată.

Deocamdată însă, scafandrii de la Club Marine Explorer nu pot explora epava şi recupera eventuala încărcătură, întrucât au nevoie de aprobări speciale.

Sursa imagini, precum si alte detalii gasiti pe pagina de Facebook a clubului, dând click AICI.6 comentarii despre subiectul „Scafandrii din Constanța au descoperit o navă antică”:
Anonim spunea...

Este cineva interesat sa se implice intr-o descoperire a ceva ce autoritatile si arheologii sustin cu tarie ca nu exista? Deci daca vrei sa te implici intr-o operatiune ce vizeaza aducerea in fata publicului a unui schelet de urias, ma gasesti la servicii.servicii@yahoo.com. P.S. Oare Biblia minte cand spune: "Acolo am văzut noi şi uriaşi, pe fiii lui Enac, din neamul uriaşilor; şi nouă ni se părea că suntem faţă de ei ca nişte lăcuste şi tot aşa le păream şi noi lor” (Numerii, 13:33-34)"

Anonim spunea...

Eppur Si Muove.
Eppur Si Muove.
Eppur Si Muove. Bine ca se misca si la noi oamenii care cauta comorile pierdute de pe teritoriul patriei ca pana acuma toti se gandeau cum sa isi faca un butic si sa vanda topi top si guma de mestecat. Bravo lor ca au inceput sa scaneze si in mare sa ne uimeasca cu descoperirile lor si sa avem noi ce admira la muzeu.

Anonim spunea...

Chear in aceasta clipa arata la stiri ca pe romani i-a prins inca un hobby preluat de la straini si anume Scufundari in Marea Neagra cu buteli de oxigen si instructot insotitor contra cost cu ora si cel mai interesant este ca aveti ce vedea pe linga pesti, caluti de mare si amfore, epave de vase, bucati de piatra prelucrate si alte lucruri legate de existenta vaselor scufundate cu incarcatura cu tot.
Speram sa nu intervina si aici carcotasii spunand ca se sperie pestii si ar trebui interzisa scufundarea.

Anonim spunea...

Este un lucru normal ca lumea in care traim sa evolueze sa inainteze in cunoasterea istoriei si a mediului inconjurator si mai ales sa aibe toti oamenii acest drept nu doar cei cu facultati si asta chear daca le convine sa nu la dinozaurii din vechiul regim.

Anonim spunea...

Nu stiu daca pe siteul aceste este relatata povestea cu englezul care a cumparat anul trecut un detector si dupa 20 de minute a gasit o comoara in valoare de 100.000 de lire, dar este foarte interesant, asa noroc sa tot ai.
La noi cum sa gaseasca romanii ceva daca nu cauta si tinand cont de vorba romaneasca, prost sa fi noroc sa ai sigur ar gasi multiii romani comori.
Ia uitati cu ce se lauda englezul
Am găsit monede romane in valoare de 100.000 de lire sterline ... 20 minute dupa ce a cumparat primul detector de metale: Incepatorul dezgroapa ca un profesionist de nivel național semnificativ, găsind în timpul primei lui vanatori de comori un tezaur monetar.
Este intotdeauna frumos sa ai un pic de noroc ca incepator atunci cand va apucati de un nou hobby.
Wesley Carrington a fost doar 20 de minute în prima sa detectie de metale si a descoperit un tezaur de monede romane din aur estimat la o valoare de 100.000 de lire sterline.
Dar cititi mai mult aici.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2336423/I-Roman-coins-worth-100-000--20-minutes-buying-metal-detector-Novice-unearths-nationally-significant-treasure-hunt.html
Chear ca iti vine sa iti dai cu matura in cap de ciuda ca la noi lumea nu cauta, dar de plans ca nu avem de lucru ne plangem. La ei cauta oamenii cu servici si pensionarii iar la noi nu cauta de nici o culoare.

Anonim spunea...

Cu placere, este foarte interesant articolul dar mai ales incurajator pentru cei care vor sa se apuce de detectie si sa caute orice dar sa gaseasca cat mai multe comori.
Asa a fost si cu descoperirea lui Iulian de la noi care a fost o adevarata trambulina pentru iubitorii de suspans, dar au trebuit sa apara sobolanii rosii care au incercat prin propaganda mincinoasa sa sperie si sa distruga acest hobby nou de la noi.
Acum doar publicand articole interesante se mai poate arata romanilor ca detectia de Metale este un hobby cinstit, educativ si plin de adrenalina iar restul au fost minciuni scornite de minti diabolice cu inerese obscure.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.