duminică, 7 septembrie 2014

Un muzeu din Olanda a expus un tezaur din Crimeea, iar acum nu știe dacă să-l repatrieze Crimeei sau Ucrainei

O colectie de aur scitică, trimisa la începutul lunii februarie de catre muzeele ​​din Crimeea pentru a fi expusă în Amsterdam, Olanda, a devenit, după separarea peninsulei, un subiect de dispută între Crimeea și Ucraina.


Tezaurul se află in continuare în Olanda, iar muzeul din Amsterdam a decis să nu trimită exponatele nici in Ucraina, nici in Crimeea, asteptand decizia instantei competente sau un acordul între cele două părți, potrivit unui comunicat al Universitatii din Amsterdam, care deține muzeul.


Comunicatul notează că rezultatele studiului juridic nu au permis luarea unei decizii de acceptare a solicitarii uneia dintre părți.




"O astfel de decizie și transferul ulterior al artefactelor ar cauza cu siguranta o cerere contrara de repatriere din partea celorlalti, ceea ce este un risc semnificativ pentru muzeul Allard Pierson. Din acest motiv, Muzeul Allard Pierson a decis sa nu ia o decizie cu privire la care dintre părți să primeasca obiectele disputate si va apela la judecător calificat sau la arbitru, in lipsa unui acord intre doua părți. Până atunci, artefactele contestate vor fi păstrate în condiții de siguranță", a anunțat institutia muzeală.

2 comentarii despre subiectul „Un muzeu din Olanda a expus un tezaur din Crimeea, iar acum nu știe dacă să-l repatrieze Crimeei sau Ucrainei”:
Anonim spunea...

Sa il predea lui Putin ca oricum jumatate din Ucraina va fi incurand a Rusiei.

Anonim spunea...

Se pare că olandezii vor să-l rețină: până ajung țările in cauza la o înțelegere!!! Evident ca nu ajung la înțelegere!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.