vineri, 19 iunie 2015

28 de monede din aur sau argint și un inel, declarate comoară

Un tezaur format din 28 monede medievale din aur și argint si un inel, descoperit în Wrexham (Marea Britanie), a fost declarat comoară. Trei monede din aur și 25 din argint, din perioada domniilor lui Edward III, Richard al II-lea și Henry VI, au fost găsite în apropiere Bronington. Monedele au fost descoperite în 2013, în Cliff Massey, iar inelul din aur a fost găsit în anul 2014 de către Massey și Peter Walpole.


Un muzeu din Wrexham și-a exprimat interesul in achizitionarea monedelor si a inelului.

Muzeul National din Wales a declarat că primele monede, din timpul domniei lui Edward I sau II, au fost bătute între anii 1280 și 1327. Se crede toate monedele provin dintr-un singur tezaur, care a fost pierdut sau îngropat după anul 1465.


Steve Grenter, director de servicii de patrimoniu la Muzeul Wrexham, a declarat: "Deținem relativ puține materiale referitoare la perioada Războiului celor Două Roze, astfel incat tezaurul reprezintă o completare semnificativă a colecțiilor noastre arheologice."

Războiul celor Două Roze (1455–1485) este numele sub care mai este cunoscut războiul civil purtat cu intermitență pentru tronul Angliei între susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York. Amândouă casele regale erau ramuri ale Casei Regale Plantagenet, avându-l ca strămoș comun pe regele Edward al III-lea. Numele generic de Războiul celor Două Roze nu a fost folosit în perioada în care conflictul a avut loc, ci mai târziu, avându-și originea în formele și culorile blazoanelor celor două case regale: Roza roșie de Lancaster și Roza albă de York.

Niciun comentariu despre subiectul „28 de monede din aur sau argint și un inel, declarate comoară”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.