joi, 4 iunie 2015

Peste 600 monede, descoperite în Dâmbovița

Peste 600 de monede ( 578 de dinari din argint şi alte peste 40 de fragmente de dinari ) provenind din secolul al XIV-lea, din perioada primei domnii a lui Mircea cel Bătrân, au fost descoperite într-o pădure din judeţul Dâmboviţa de catre Mircea Adrian Codoban (care a predat comoara Muzeului de Istorie a României), cu ajutorul unui detector de metale Garret, la adâncimea de 10-20 cm.Codoban a povestit că se afla în pădurea din Dâmboviţa împreună cu doi colegi, iar la finalul a aproximativ şase ore de căutări, în timp ce se îndreptau către maşină, detectorul le-a semnalizat prezenţa tezaurului.


"Este cea mai importantă descoperire pe care am făcut-o până acum, pot spune că mai degrabă acest tezaur a fost salvat, având în vedere că l-am găsit într-o zonă de pădure intens circulată", a spus Mircea Adrian Codoban.


Acesta a precizat că tezaurul nu a fost găsit în incinta unui sit arheologic.


Descoperitorul face parte din Asociaţia pro Detecţie, care reuneşte arheologi amatori ce colaborează cu Muzeul de Istorie şi cu muzee din ţară. Lunar, membrii asociaţiei fac descoperiri provenind fie din perioada antică, fie din cea medievală, a mai precizat Mircea Adrian Codoban.

Sursa informatii: mediafax.ro -  Sursa fotografii: detectii.roUn comentariu despre subiectul „Peste 600 monede, descoperite în Dâmbovița”:
Anonim spunea...

Toata stima pentru membrii acestei asociatii si pentru modul cinstit in care ei aduc aceste descoperiri fascinante in patrimoniul national! Un exemplu demn de urmat!

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.