luni, 13 iulie 2015

2000 de spirale din aur, din Epoca Bronzului, descoperite de un arheolog amator

Un arheolog amator danez a descoperit 2000 de spirale din aur, acestea fiind probabil utilizate pentru a decora veșmintele ceremoniale ale preoților regi care se inchinau Soarelui în Epoca Bronzului.




Spiralele au fost gasite intr-un sit arheologic în care anterior o echipă mai descoperise patru brățări din aur. Un arheolog amator s-a oferit să continue căutarile în zona, crezând că mai sunt multe de descoperit si a avut dreptate.

Cele aproximativ 2000 de spirale din aur au fost datate ca fiind din perioada 900-700 î.Hr.


Spiralele sunt realizate din aur pur și alcatuiesc podoabe de până la trei centimetri în lungime. Întreaga comoară cântărește 200-300 grame.


Arheologii sunt totusi încă nesiguri in privinta utilitatii spiralelelor, pentru ca este prima data cand o astfel de descoperire a fost făcută în Danemarca.


"Poate că spiralele erau prinse în păr sau brodate pe un veșmânt ceremonial. Eu sunt înclinat să cred că acestea au fost parte a unui veșmânt de preot-rege sau o parte a unor articole vestimentare pentru acoperirea capului ", a declarat un muzeograf din Danemarca.

Zona de excavare a fost un adevărat tezaur pentru descoperirile arheologice: pe lângă spirale și brățările de aur, in anul 1800 incă șase boluri de aur au fost descoperite acolo de către fermierii locali.


Aceasta demonstrează că locația a avut o semnificație religioasă importantă pentru oamenii din Epoca Bronzului, dacă au decis să sacrifice câteva kilograme de aur aici. Era un loc unde credincioșii efectuau ritualuri și sacrificii pentru forțele superioare.

"Poate că Regele Preot a avut o brățară de aur în jurul încheieturii mâinii, iar spiralele din aur au împodobit pelerina lui sau pălăria, in timpul ritualurilor acestea străluncind in razele Soarelui, care a fost unul dintre simbolurile sfinte din Epoca Bronzului. Aurul era probabil considerat ca avand puteri magice. Este colorat ca Soarele, strălucește ca Soarele, se stia că dureaza pentru totdeauna, asadar părea că deține unele dintre puterile Soarelui ", au mai precizat muzeografii.

Arheologii sunt convinși că mai există si alte comori din aur in respectiva locatie.

Niciun comentariu despre subiectul „2000 de spirale din aur, din Epoca Bronzului, descoperite de un arheolog amator”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.