Arehologii din China au descoperit la sfarsitul anului trecut peste 20.000 de artefacte, intr-un mormânt vechi de 2000 de ani, despre care se crede că aparține lui Liu He, un marchiz al dinastiei Han de Vest ( dinastie ce a domnit intre anii 206 î.Hr. - 24 d.Hr.).
Acum arheologii au intrat în faza finală a cercetarilor, dupa ce au transportat la laborator descoperirea principala: conținând inclusiv obiecte din aur, sicriul cantareste peste 4 tone. Deja un tezaur uimitor de artefacte au fost descoperite in acest sit arheologic.
Aproape 10000 tablițe din bambus si lemn au fost de asemenea excavate din camera de vest a mormântului. Textele scrise pe tablițe din lemn sunt considerate a fi scrisorile marchizul catre împărat, în timp ce tablițele din bambus par sa fie carti de medicină sau îndrumare agricole.
In camera estică au fost gasite ustensile de bucătărie, inclusiv un distilator din bronz. Aceasta sugerează că distilarea băuturilor a început în China cu o mie de ani mai devreme decat se credea anterior.
Două care au găsite la intrarea spre camera principală. Unul era echipat cu instrumente muzicale, cum ar fi talgere și tobe, iar altul plin cu obiecte din aur.
Liu He a fost nepotul faimosului împăratul Wu, dar a fost detronat după numai 27 de zile si a fost numit ca marchiz de Haihun, un mic regat la vest de provincia Jiangxi de astăzi.
Trimiteți un comentariu
☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.