marți, 23 august 2016

Un pescar a descoperit cea mai mare perlă din lume, de 34 kg

Un pescar dormea deasupra unei comori impresionante, pe care a pastrat-o sub pat timp de 10 ani, fără să-și dea seama că era o perlă cu valoarea estimata la 76 milioane euro. Perla gigant este considerată a fi cea mai mare descoperita vreodată în lume, de 5 ori mai mare decât recordul precedent.


Pescarul a gasit perla de aproape 34 de kg în largul coastei Insulei Palawan din Filipine. Insa nu a conștientizat valoarea imensă a perlei: o păstra sub pat ca pe un talisman pentru noroc.

Locuinta din lemn pescarului a fost mistuita de curand intr-un incendiu. Cand s-a mutat in alta casa, pescarul a luat si perla cu el. Mai târziu a considerat că poate asa-zisul talisman îi aduce de fapt ghinion, așa că el a predat perla ofițerului local de turism, care a confirmat cu uimire autenticitatea uriasei bijuterii si a aflat si cum a fost gasită.

"Descoperitorul perlei a aruncat ancora în timpul unei furtuni, dar aceasta s-a blocat intr-o stâncă. Pescarul s-a aruncat in apă pentru a debloca ancora și a gasit perla. Acesta se intampla cu deceniu în urmă. Am fost uimiti când ne-a adus perla. Așteptăm autentificarea oficiala de la Institutul Gemologic și de la alte autorități internaționale. Dar noi stim deja că este cea mare perla gigant naturala din lume, crescută probabil dintr-o scoică uriașă."

Comoara va fi păstrată în Filipine, pentru a ajuta la dezvoltarea turismului. Nu a fost precizat dacă descoperitorul va primi vreo recompensă substanțială sau va rămâne în continuare un pescar sărac.Niciun comentariu despre subiectul „Un pescar a descoperit cea mai mare perlă din lume, de 34 kg”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.