sâmbătă, 25 martie 2017

Artefacte vikinge din bronz aurit și monturi placate cu argint de la un căpăstru de cal

Arheologii au descoperit în mormântul unui viking artefacte din bronz aurit și monturi placate cu argint de la un căpăstru de cal. Complexul arheologic este situat în orașul Hørning ( aproape de Skanderborg în Iutlanda, Danemarca) si este format din mai multe camere învecinate. A fost descoperit în 2012, dar numai o secțiune foarte mică a fost săpată.


"Artefactele pe care le-am găsit deja sunt accesorii aurite rafinate de la un căpăstru de cal. Acest tip de căpăstru era disponibil doar pentru cei mai puternici oameni din epoca vikingilor, iar noi credem că a fost un cadou de alianță de la rege. Obiectele datează din anul 950 d. Hr, deci probabil vikingul a fost un om de încredere al regelui Gorm cel Bătrân sau poate chiar un un rival", a precizat arheologul șef de la Muzeul Skanderborg.


Obiectele de acest tip reprezintă artefacte rare și sunt comparate cu cele mai mari descoperiri arheologice din istoria daneză. Comoara a fost anunțată recent, dar a fost găsită acum patru ani, deoarece echipa a căutat finanțare pentru cercetări complete asupra sit-ului. Complexul arheologic este neobișnuit de mare pentru acea perioadă, iar cercetătorii speră că excavarea va dezvălui mai multe despre vikingi. Scopul mai larg al proiectului este de a obține o perspectivă noua despre elita puterii în societatea vikingă și despre comerțul secolului al zecelea.


Excavarea va începe pe 18 aprilie, iar sit-ul va fi deschis pentru public. Vor fi organizate excursii zilnice, ghidate de un membru al echipei, astfel încât vizitatorii pot obține imaginea completă a sit-ului, în timp ce arheologii lucrează. Obiectele deja descoperite vor fi expuse la Muzeul de Skanderborg.

Niciun comentariu despre subiectul „Artefacte vikinge din bronz aurit și monturi placate cu argint de la un căpăstru de cal”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.