miercuri, 19 iulie 2017

37 de monede romane din argint, declarate tezaur

37 de monede romane din argint, descoperite lângă York, în Anglia, au fost declarate tezaur de către autorități. Denumit tezaurul Overton, acesta a fost găsit în septembrie 2016 lângă satul Overton, împreună cu fragmente de ceramică.


Unele monede datează din anul 69 d.Hr, din domniei împăratului roman Vespasian, care a supravegheat începerea lucrărilor la Colosseum din Roma. Totusi, monedele sunt din perioada lui Vespasian până la cea a lui Caracalla, care a început în anul 198 d.Hr.


Se crede că monedele au fost îngropate acum aproximativ 1800 de ani, când zona era centrul curții imperiale. Împăratul Septimius Severus și familia sa au petrecut câțiva ani în zona actualului York.


Muzeul Yorkshire si-a exprimat un interes provizoriu pentru achiziționarea tezaurului încă neevaluat, dacă suma de bani pe care va trebui sa o plătească descoperitorului și proprietarului terenului se va încadra în bugetul instituției.Niciun comentariu despre subiectul „37 de monede romane din argint, declarate tezaur”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.