vineri, 28 iulie 2017

Un pasionat de detecție metale a descoperit 26 monede medievale

O tezaur medieval format din monede de argint a fost descoperit pe 28 ianuarie 2016 de către detectoristul M. Shepherd într-un câmp din Beeston, Cheshire. El a anunțat autorităților descoperirea sa.


Specialiștii au examinat monedele și a estimat că tezaurul a fost îngropat între anii 1498-1504.Comoara este compusă dintr-un grup de 26 de monede: 9 din argint emise de Edward IV, 14 de argint ale lui Henry VII, o monedă emisă de Henry VII, una de Edward II și una de Charles the Bold.


O expertiză a specialiștilor a stabilit că tezaurul Beeston se califică drept comoară. Monedele cu o vechime mai mare de 300 de ani, cu mai mult de 10% conținut de metale prețioase, sunt clasificate drept comori.
Conform termenilor Legii Trezoreriei, următorul pas este evaluarea valorii monedelor. Recompensa va fi împărțită între descoperitor și proprietar și va fi plătită de către instituția care dorește să achiziționeze tezaurul.Niciun comentariu despre subiectul „Un pasionat de detecție metale a descoperit 26 monede medievale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.