miercuri, 27 decembrie 2017

Statuie de cristal și monede romane din aur, descoperite în largul coastei orașului Alexandria

Guvernul egiptean a anunțat că arheologii au descoperit trei epave vechi de milenii, scufundate în largul coastei orașului Alexandria, al doilea oraș ca mărime din Egipt după Cairo. Epavele, pline cu artefacte antice, sunt romane și datează din momentul în care imperiul s-a extins în Europa și Africa de Nord.


În interiorul epavelor, arheologii au descoperit de exemplu trei monede din aur care datează în vremea primului împărat Roman, Octavian, cunoscut și sub numele de Octavianus Augustus Caesar. Un alt artefact interesant este o statuie sculptată în cristal. Au mai fost descoperite resturi de ceramică și bucăți mari de lemn, probabil chiar din structura ambarcațiunilor.


Descoperirile au fost făcute într-o misiune comune a departamentalelor de arheologie subacvatică ale Ministerului Antichităților și Institutului European de Arheologie Subacvatică. Cercetătorii au estimat că portul de est al Alexandriei ascunde probabil numeroase comori arheologice și că o a patra epavă ar putea fi descoperită în momentul în care misiunea comună va continua cercetările în anul 2018.

Niciun comentariu despre subiectul „Statuie de cristal și monede romane din aur, descoperite în largul coastei orașului Alexandria”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.