joi, 5 iulie 2018

Sute de obiecte de ceramică antică, redescoperite într-o ascunzătoare dintr-un muzeu

Sute de obiecte de ceramică, de diferite dimensiuni și forme, au fost redescoperite într-un muzeu din Alexandria, într-o ascunzătoare creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat ieri Ministerul Antichităților din Egipt.


Vasele ceramice și alte recipiente din epoca greacă, romană și din alte perioade istorice au fost descoperite în timpul lucrărilor de restaurare a unei grădini din interiorul muzeului greco-roman din Alexandria, din nordul Egiptului.

Conform autorităților egiptene, aceste artefacte au fost cel mai probabil ascunse de către arheologul britanic Alan Jenvey Rowe și de angajații muzeului, pentru a nu fi jefuite de inamici sau distruse de bombardamentele repetate din timpul războiului. Procesul de ascundere a fost efectuat rapid, fără a fi documentat sau înregistrat în arhivele muzeului.

Colecția redescoperită include vase colorate, veselă din epoca greacă, romană și bizantină, precum și alte artefacte ceramice.

Niciun comentariu despre subiectul „Sute de obiecte de ceramică antică, redescoperite într-o ascunzătoare dintr-un muzeu”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.