marți, 1 ianuarie 2019

A descoperit un inel medieval după ce serialul "The Detectorists" l-a inspirat să practice detecția de metale

Popularizarea hobby-ului detecției de metale de către televiziunea britanică BBC a avut efecte pozitive: un inel de argint medieval, vechi de aproximativ 600 de ani, a fost descoperit de către un bărbat care și-a cumpărat un detector de metale după ce a vizionat serialul de comedie "The Detectorists". Inelul aurit a fost găsit de Gordon G. într-un câmp din nordul insulei Man.


Arheologii consideră că piesa, gravată cu forme geometrice, datează din perioada 1400-1500, poate chiar din perioadă în care au fost scrise primele legi Manx.

Domnia vikingilor s-a încheiat în 1266 și a fost urmată de un veac de revoluție politico-socială, insula alternând între dominația engleză și cea scoțiană.


Gordon G. a precizat că a fost inspirat să înceapă practicarea detecției de metale după ce a vizionat sitcom-ul BBC "The Detectorists".


"Îmi place foarte mult să detectez. E foarte frumos. Veți găsi o mulțime de cutii și capace de sticle. Dar, dacă insistați, veți avea noroc și găsiți monede și alte comori. Când am descoperit inelul, m-am întors acasă și am publicat o imagine pe social media, iar un expert l-a identificat ca fiind un inel medieval. După această confirmare, am anunțat imediat pe proprietarul terenului și pe cei de la muzeul local. Eu nu practic detecția pentru a găsi aur sau pentru a deveni bogat, ci pentru a găsi ceva ce pot să arăt oamenilor și care să merite să fie expus într-un muzeu. Este o senzație fantastică atunci când descoperi ceva valoros din punct de vedere istoric", a precizat detectoristul.

Totuși, conform legii, proprietarul terenului și descoperitorul comorii vor fi recompensați financiar, deoarece autoritățile au clasificat inelul ca fiind oficial o comoară.

Niciun comentariu despre subiectul „A descoperit un inel medieval după ce serialul "The Detectorists" l-a inspirat să practice detecția de metale”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.