sâmbătă, 12 martie 2011

Detectorul de metale care a salvat cainele, dar si ... inelul cu diamante

Astazi va voi prezenta un articol oarecum tragi-comic. Atunci când Karen Woolley, din Thrumpton, Nottinghamshire, nu a putut sa-si gaseasca inelul cu diamant, ea a decis ca ultima solutie de cautare este sa isi scaneze catelul cu un detector de metale si a ramas surprinsa cand a observat ca micul catelus chiar il inghitise.

Femeia intrase în panică atunci când ea a observat ca bijuteria nepretuita, de familie, a dispărut de pe noptieră. Karen, in varsta de 40 de ani, si sotul ei Steve, cautasera peste tot inelul cu diamante, mai multe ore,  pana cand suspiciunea a căzut pe căţeluşul Barney, in varsta de 3 luni. Mai mult in gluma, Karen a luat detectorul ei de metale şi a inceput sa scaneze animalul.


Karen a spus: "Este un pic ciudat sa utilizezi intr-un astfel de mod un detector. Eram disperati din cauza ca nu stiam ce sa întâmplat cu inelul. Acest inel avea o vechime de peste 100 de ani şi a fost transmis in cadrul familiei mele de multe generaţii. Inelul statea de obicei pe degetul meu. Dar il dadusem jos pentru o baie. Am fost devastata atunci cand m-am gândit ca probabil l-am pierdut, dar intr-un final m-am gandit că există o şansă sa il fi inghitit cainele. Aveam un detector de metale vechi, cu care mai cautam comori cateodata. Soţul meu a sugerat sa il încercam si pe câine - şi incredibil, detectorul a început să bipaie imediat. Detectorul atentiona intermitent cand treceam cu el peste zona pieptului cainelui, iar 20 de minute mai târziu, bipaia mai jos, pe burta lui, deci nu exista nici o indoliala ca animalul ne inghitise inelul. Cuplul spera că Barney, un cocker spaniol, ar elimina bijuteria de familie in mod natural, dar medicii veterinari au avertizat că animalul are o varsta frageda, încât inelul l-ar putea ucide cand va trece prin sistemul lui digestiv.


La cateva ore dupa ce inghitise inelul, Barney era deja pe masa de operaţie, iar medicii veterinari incercau sa salveze cele doua mici comori ale proprietearului: catelul si inelul cu diamante. Barney a fost operat si inelul extras. Karen a adăugat: "Veterinarul nostru a spus că din cauza ca inelul este atât de mare şi Barney este atât de mic, el ar putea fi grav rănit daca nu era operat. Există trei diamante mari care sunt lipite pe exteriorul inelului - şi daca acest inel ar fi ajuns in intestine, acestea ar fi putut fi sfasaiate, iar animalul ar fi sângerat până la moarte. Dacă nu am fi acţionat atunci când am făcut-o, folosind detectorul de metale pe Barney, catelul ar fi putut pieri. Probabil l-am fi ingropat cu inel cu tot. Ar fi fost o mica comoara ingropata fara stiinta, dar si doua mari pierderi pentru noi. Va sfatuiesc sa va pastrati in siguranta bijuteriile, departe de copii si animale, poate intr-un sertat greu accesibil.

2 comentarii despre subiectul „Detectorul de metale care a salvat cainele, dar si ... inelul cu diamante”:
Alexandra spunea...

Ma bucur ca au putut salva si cainele si inelul. Deci un detector de metale poate fi folosit si la altceva.

Carlos spunea...

Deci inelele cu diamant si cateii sunt cei mai buni prieteni ai fetelor, ha ? Catelul furase inelul, iar un hot ramane tot un hot, chiar daca e un catel dragalas. :) Noroc cu baietii, ca mai au cate un detector de metale prin casa.... :P

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.