joi, 27 februarie 2014

Un arheolog a descoperit un tezaur cu artefacte de argint, vechi de 3200 de ani

O cană de argilă conținând cercei și lingouri de argint, datând de aproximativ 3200 ani, a fost descoperit de arheologul Robert Mullins, profesor asociat la Universitatea Azusa Pacific, impreună cu echipa sa, în timpul unor săpături de vara trecută, efectuate la Abel-Bet- Maaca, un sit aheologic din din Israel.



"Vasul și conținutul acesteia par a fi epoca târzie a Bronzului Timpuriu sau Epoca Fierului, din secolul al 13-lea î.Hr, din timpul Exodului și al Rătăcirilor în pustiu, descrise în scripturile ebraice. Acesta este unul dintre cele 20 de tezaure cu artefacte din argint descoperite în Israel", a spus Mullins, care crede că descoperirea confirmă ipoteză că respectivul sit este unul semnificativ istoric, fiind locația un oraș antic de la frontiera Libanului.

Arheologul crede că va mai descoperi tezaure importante aici, anticipând existența unei structuri mai mare, mai ales dupa ce a descoperit și o rampă de asediu ( folosită de armata asiriană pentru a cuceri orașul în 732 î.Hr.), precum si o poartă a orașului antic.

Niciun comentariu despre subiectul „Un arheolog a descoperit un tezaur cu artefacte de argint, vechi de 3200 de ani”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.