marți, 7 septembrie 2010

Comoara de 52000 de monede romane, in valoare de 1 milion de dolari

Dave Crisp este un britanic a carui viata nu are prea multe peripetii. Este bucatar sef la un spital. Ca sa scape de diversitatea nu foarte mare de diete pentru pacienti, barbatul si-a facut un hobby: cautator de comori.



Plictisit de activitatile lui obisnuite, adica preparat mancaruri intr-un spital englezesc, un barbat si-a luat detectorul de metale si a iesit la plimbare. Nu departe de casa a dat peste o comoara din vremea romanilor, in valoare de un milion de dolari!

El este insa unul norocos pentru ca doar cu un detector de metale a gasit, ingropate in pamant, 52.000 de monede romane, scrie CNN.


Descoperirea s-a petrecut pe un camp, undeva in sud-vestul Anglei. Monedele sunt de argint si bronz si dateaza din anii 253-293 dupa Cristos.

Peste 700 dintre ele sunt gravate cu chipul lui Marcus Aurelius Carausius, un general roman care a guvernat Britania, fiind si primul care a introdus monedele in zona.


Acum Dave Crisp trebuie sa imparta monedele, estimate la o valoare de un milion de dolari, cu fermierul pe terenul caruia a gasit comoara.

Cu toate astea, vestea ca omul a ramas totusi cu 500.000 de dolari probabil va fi suficienta pentru a inspira o noua generatie de cautatori de comori, cel putin pentru o vreme

Un comentariu despre subiectul „Comoara de 52000 de monede romane, in valoare de 1 milion de dolari”:
Anonim spunea...

super tare daca se intampla in romania ramanea si fara monede si fara bani

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.