marți, 7 septembrie 2010

Comorile din catacombele Sibiului

Comorile ascunse ale saşilor au fost scoase din catacombe fără ştiinţa autorităţilor. Un ziar din Sibiu scria in 2005 despre incredibila descoperire. Au fost scose si şi vândute sute de kilograme de aur şi obiecte de patrimoniu, din galeriile surpate de sub oraşul Sibiu.


Legendele vorbesc despre camere ascunse în catacombele Sibiului, unde au fost depozitate comorile saşilor. Camere ascunse de timp şi de pământ. Cercetarea galeriilor subterane ale oraşului a fost, practic, inaccesibilă datorită cantităţilor mari de pământ care au umplut spaţiile goale şi a nenumăratelor surpări.

Practic însă, pulicatia din Sibiu a aflat că situaţia nu se prezintă în felul acesta şi că intrările în catacombe au fost "sparte". Investigaţiile acestora ar fi dus la concluzia că galeriile au fost deja parcurse în mare parte şi zecile de kilograme de comori ascunse timp de sute de ani au fost deja scoase la lumină şi vândute. Aici veneau nişte oameni pe care urcau în spate una-două cutii ce păreau grele. Aceasi publicatie precizează că transporturile au durat trei săptămâni, între mijlocul lunii iulie şi începutul lunii august.

Se pare ca breşa din catacombe s-a produs totusi din greşeală, când un mare perete de pământ s-a surpat. "Săpam sub drum, cu lopeţile, şi buşitura ne-a luat prin surprindere. Eram deja doi metri în galerie când peretele din faţa noastră a căzut. Imediat am chemat şeful de santier, care a dat un telefon, după care ne-a dat liber, în ziua respectivă. Când am revenit, a doua zi, nu am mai avut voi să săpăm în acel loc. Ni se spunea că e zonă periculoasă", a declarat unul dintre muncitorii care efectuau lucrari de constructii in zona, sub protecţia anonimatului. Sursa:http://www.ziaruldesibiu.ro/fullnews.php?ID=1767

Niciun comentariu despre subiectul „Comorile din catacombele Sibiului”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.