sâmbătă, 18 septembrie 2010

Piramidele din Sona (Fagaras), surorile tumulilor din Bulgaria ?

In Bulgaria exista aproxmativ 1500 de tumuli. In unii dintre ei au fost gasite mormite ale regilor traci si comori de milioane de euro.Cercetati sunt doar cateva zeci. ( vezi http://hartacomorii.blogspot.com/2010/09/comori-nedescoperite-comori-ascunse.html )

Se pare ca si in Romania exista astfel de formatiuni, care ar putea avea o semnificatie arheologica similara.


Locatia:Șona, un satuc izolat in nordul Fagarasului, cu o imagine cam dezolanta, putini locuitori si majoritatea caselor parasite.


View Larger Map



Ca sa ajungeti la piramide va trebui sa il strabateti pana la capat, unde exista o bifurcatie a drumului in dreptul unui gard din pietre de rau, de unde mergeti in partea stanga.



Drumul se strica destul de rau (alta incercare pt masina), incepe sa urce pe deal, acolo la un moment dat e o cruce mare de lemn de langa care va trebui sa faceti dreapta pe creasta dealului, e drum de care pe acolo.



Cam dupa 100 de metri se vad si piramidele deci va fi mult mai usor sa va orientati. Movilele ( vreo 7) au cam 15-20 de metri inaltime.



Sursa completa: http://daciasecreta.anyhow5.com/2009/10/11/piramidele-de-la-sona/

2 comentarii despre subiectul „Piramidele din Sona (Fagaras), surorile tumulilor din Bulgaria ?”:
Anonim spunea...

http://transilvania-tv.ro/istorie/2911-piramidele-din-maramures.html#axzz2FELFOmLE

Anonim spunea...

Asemenea tumuli din pamant se mai gasesc si pe malul Siretului pe drumul dintre Bacau si Adjud.Batranii vorbeau inca in anii 1980 ca cine sapa un tumul va gasi sigur un mormant cu multe bogatii, spuneau ca arheologii ar fi deschis cel putin unu si au dat de mormant. Dar la atata pamant trebuie tehnica mecanizata buna si un grup de Arheologi inimosi sa duca munca pana la capat.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.