joi, 23 decembrie 2010

Vrei sa vizitezi cetatea Devei ?

Dupa 10 ani de pauza, Cetatea Devei, locul unde se spune ca ar fi ascunsa coroana Sfantului Stefan si unde ar exista intrari in tuneluri subterane, poate pline de comori, tuneluri care duc la Castelul Corvinilor din Hunedoara, este acum pregatita sa primeasca din nou turisti. Autoritatile au decis sa o renoveze si sa o redea circuitului turistic. Primii vizitatori au facut deja o plimbare prin tunelurile secrete ale fortaretei si au intrat in temnitele intunecate.


Fortareata dateaza din 1269, insa o explozie uriasa a transformat-o intr-o ruina 600 de ani mai tarziu.

Primii vizitatori au fost atrasi in special de temnita in care a murit episcopul Francisc David, fondatorul Bisericii Unitariene din Transilvania. Au fost fascinati insa si de legendele despre tunelurile subterane care duc la Castelul Corvinilor din Hunedoara, situat la peste 20 de kilometri distanta de Cetate.


La Cetatea amplasata in varful unui deal, la peste 200 de metri deasupra orasului Deva, se poate ajunge cu telegondola. Un prilej numai bun pentru vizitatorii sa admire peisajul de la inaltime.


Autoritatile promit ca pana in 2013, cetatea va fi renovata in totalitate. Pana acum s-au investit sase milioane de lei doar pentru refacerea zidurilor.


Renovarile se fac din bani europeni nerambursabili. Pentru reabilitarea intregii cetati au fost alocate 60 de milioane de lei.

Sursa: http://stirileprotv.ro/exclusiv/travel/cetatea-devei-pregatita-sa-primeasca-din-nou-turisti-dupa-10-ani-de-pauza.html

Niciun comentariu despre subiectul „Vrei sa vizitezi cetatea Devei ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.