vineri, 14 ianuarie 2011

Cautarea de comori in orase

Cand oamenii aud de comori, se gandesc cu siguranta la o cautare pe un camp, in munti, in vreo pestera, pe locul vreunei batalii istorice sau chiar pe litoral, oricum , undeva departe de locul unde au domiciliul. De obicei, oamenii isi imagineaza o vanatoare de comori in mediul rural.


Contrar mitului urban care accentueaza ideea ca aceste comori trebuie cautate in locurile amintite mai sus, nu trebuie sa uitam ca adevaratele bogatii s-au acumulat in mediile urbane, nicidecum (cum mici exceptii) in catunele sarace de tara.


Bogatiile erau ale bogatilor, iar bogatii traiau in mare parte si la oras sau numai la oras, aici se faceau afacerile, aici se castigau bani multi, pentru ca aici era economia infloritoare.


Asa ca devine foarte probabil a se gasi o comoara veche de cateva sute de ani, ingropata intr-un vas pe la subsolul casei vecinului, la marginea vreunui bloc ori in vreun parc sau cine stie in ce alt loc din oras. Poate chiar in fata blocului tau e ascunsa o sticla plina cu bijuterii, asteptand sa fie descoperita.


E clar ca din cauza cantitatii mari de metal folosit la armaturile blocurilor sau poate chiar scapate din greseala sub asfaltul trotuarelor sau din cauza milioanelor de resturi metalice provenite din gunoaiele aruncate de-a lungul timpului este greu, daca nu chiar imposibil, sa localizezi eventualele comori, dar nu putine au fost cazurile cand, demoland o constructie veche, pentru a face loc uneia noi, s-au gasit ascunse in pereti sau sub podea comori impresionante. De asemenea este clar ca nu ne apucam sa distrugem aleile, strazile si parcurile, dar totusi exista locuri si in orase ( de exemplu prin curtile prietenilor care au casa la oras ) unde putem face teste de detectie.


Aceste tip de cautare urbana este foarte raspandita in tarile vestice si in Statele Unite, unde se cauta foarte des prin parcuri si plaje. Unii chiar traiesc din aceasta cautare,chiar daca nu cauta comori stravechi, totusi inelele, lantisoare si alte alte bijuterii pierdute recent de contemporani le rotunjesc substantial veniturile . Insa in Romania acest tip de cautare este aproape inexistenta, iar un cautator cu un detector de metale pe aleea din fata blocului sau prin centrul orasului, sau chiar si prin parcuri si pe marginea lacurilor sau raurilor din orase ar fi o aparitie cu siguranta inedita pentru cetatenii "onorabili"... si pentru Politie.


Acestea fiind spuse, sper ca am schimbat poate putin perspectiva ideilor si locurilor de cautare, si , echipati cu un detector si pasiune, poate dumneavoastra veti scoate mici comori la lumina si din orasele Romaniei !

2 comentarii despre subiectul „Cautarea de comori in orase”:
Anonim spunea...

am auzit ca unu a gasit o ulcica cu aur can sapa la temelie pt casa, chiar in milocu orasului

Anonim spunea...

Salut toate persoanele care practica acest hooby, da ar fi placut sa putem cauta aproape peste tot: pe plaja, lacuri, parcuri,etc. dar atata timp cat legislatia in vigoare nu este favorabila pentru aceste practici iar perceptia oamenilor asupra celor care detin si folosesc un D.M , este ca sunt niste infractori, este greu. Da au fost si cazuri in care unii, dupa ce au descoperit cate ceva nu au procedat conform legi motiv pentru care asupra noastra s-a pus un stigmat, care nu-i caracterizeaza pe toti. Din fericire mai exista si oameni care procedeaza conform legilor, HG, codului penal, etc. cinste lor.
Da 30% totusi este mai mult decat nimic, doar in cazul in care organele competente doresc acest lucru, din interviuri reiese de multe ori ca nu doresc sa recompenseze pe cel care a descoperit si predat in 72 de ore orice bun mobil sau imobil conf. H.G 43/2000. Pacat, deoarece asa multi vor fii tentati sa incerce sa valorifice ei singuri bunurile gasite, de cele mai multe ori sau aproape de fiecare data mai devreme sau mai tarziu va ajunge sa aiba probleme cu legea si este pacat deoarece libertatea este cel mai de bun pret, nu niste bani. Uni poate nu imi impartasesc convingerile legate de libertate dar asta este, sper si eu ca in cel mai scurt timp se vor mai indulci si legile care sa devina in ton cu cele din UE sau alte continente.
Cu stima Alexandru cel bun

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.