vineri, 7 ianuarie 2011

Comoara celor 3 cufere cu aur, ascunsa in plantatia Parlagne

Comoara Parlange se spune ca este ascunsa pe Plantatia Parlange la cinci mile sud de New Road pe False River, in Point Coupee Parish. La izbucnirea războiului, Madame Virginia Parlange, ca si multi altii, si-a îngropat averea familiei (trei cufere care conţin aur, argint, şi bijuterii evaluate la o valoare între 100.000 dolari şi 500.000 dolari) undeva in gradina sau pe plantaţia sa.


Dupa razboi, fiul lui Charles Parlange a reusit sa recupereze de pe plantatie două dintre cuferele ascunse. Dar al treilea cufar a fost imposibil de gasit. În cele din urmă, fiul Charles Parlange a renuntat si a plecat să studieze dreptul. Cei care au cautat ulterior comoara nu s-au bucurat de mai mult noroc, şi al treilea cufar nu a fost niciodată găsit.


Casa plantatiei Parlange este construită 1750 de către marchizul Viscent de Ternant, ramanand una dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura franceză coloniala existente în Louisiana. Casa a ramas în posesia urmaşilor lui Marquis, familia Parlange.

Nota: articol oferit in premiera in Romania de catre http://hartacomorii.blogspot.com/

Sursa: http://forum.treasurenet.com/index.php?topic=71288.0Niciun comentariu despre subiectul „Comoara celor 3 cufere cu aur, ascunsa in plantatia Parlagne”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.