duminică, 30 ianuarie 2011

Comoara imensa gasita cu detectorul de metale - Partea a 2-a

Continuam articolul Comoara imensa gasita cu detectorul de metale , oferindu-va o serie de noi imagini ale comorii, pe care le puteti vizona in cateva filmari puse la dispozitie de National Geographic Channel, care prezinta detalii despre cum a fost descoperit aurul și despre atenția mondială pe care a primit-o până în prezent.



Descoperirea este una fără precedent, a apreciat arheologul Kevin Leahy. Terry ( somer ) a găsit ea mai mare comoară anglo-saxonă: o mie cinci sute de obiecte, din secolul al şaptelea. În total, cinci kilograme de aur şi două kilograme şi jumătate de argint. Majoritatea sunt accesorii pentru săbii, ceea ce e incredibil.



De asemenea, sunt obiecte de aur cu gravuri, care nu înţelegem exact ce sunt, un fel de şerpi mici din aur, explică arheologul.



Povestea tezaurului anglo-saxon incită căutătorii de comori ai zilelor noastre. Sa urmarim un interviu cu cel care a gasit comoara.



Un interviu cu proprietarul pământului unde a fost găsită comoara.



În noiembrie 2009, comoara a fost evaluată la 3,3 milioane de lire sterline de către experți. Art Fund a inițiat și susținut cu succes un apel public de strângere a fondurilor necesare salvării pentru posteritate a tezaurului. Suma stabilită a fost atinsă pe 23 martie 2010. Tezaurul se află acum în coproprietatea Birmingham Museums & Art Gallery și Potteries Museums & Art Gallery din Stoke.

Pentru descoperitor, găsirea tezaurului a însemnat o schimbare radicală în viața sa. Pentru arheologi, doar începutul unei lungi călătorii și eforturi menite să descifreze misterele ce înconjoară această colecție de metal prețios.

Sper sa reusiti sa vedeti documentarul complet pe National Geographic Romania, daca veti avea ocazia.

Un comentariu despre subiectul „Comoara imensa gasita cu detectorul de metale - Partea a 2-a”:
Costel spunea...

Ce o fi mancat englezu asta de o avut atata noroc ?

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.