duminică, 20 februarie 2011

Se cauta proprietar pentru o comoara ! E cumva comoara ta ?

Un valoros tezaur de monede de aur americane a fost descoperit într-o grădină estul Londrei - este una dintre cele mai ciudate descoperiri de comori din Marea Britanie.

Tezaure îngropate sunt descoperite în diverse tari destul de des, dar ele de obicei apartin de obicei culturii stravechi sau vechi din zona descoperirii. De regulă, in acest caz (Anglia ) comorile ar apartine culturii vikingilor sau romanilor. Dar cine ar fi ascuns cele 80 de monede americane, din secolul 19 - începutul secolului 20, intr-un oras din Anglia ? Poate ca persoana care a ingropat comoara este chiar inca în viaţă! De ce a ales grădina unui bloc de locuinţe în Hackney este un mister.


Arheologii din Anglia, care de obicei incearca sa descifreze misterele unor comori , de exemplu romane, au fost luati prin surprinder cand au fost anuntati ca s-a gasit o comoara in Anglia, care este formata din monde americane de aur de 20 dolari "Double Eagle", piese datând din anii 1854-1913 şi bătute mai ales în San Francisco şi Philadelphia. Comoara a fost estimata la valoarea de cateva sute de mii de lire sterline. Monedele, atât de mari încât fiecare cantareste 33 grame, au fost prezentate la Muzeul din Londra.

Comoara a fost descoperita in luna octombrie 2010, de către doi rezidenţi care au decis să facă grădinărit cu un cuplu de prieteni. O cazma a lovit ceva tare. Se asteptau sa fie o cărămidă sau o piatra, pe care au vrut sa o inlature, dar au rams cu ochii holbati la comoara de monede de aur americane. Unul dintre descoperitori, pasionat de arheologie, a alertat Muzeul din Londra, care a trimis o echipa.

Un specialist de la muzeu a afirmat: "Este un mister imens legat de persoana care ar fi îngropat monedele. Este minunat să speculăm. Dar totusi cine a ingroapat atât de multe monede de aur? "

Politia a afirmat ca va astepta pana la sfarsitul acestei primaveri 2011 ca proprietarul iniţial sa revendice comoara. Locatia comorii si alte date de identificare exactevor ramane anonime, pentru a descuraja revendicarile false. Oricum, e posibil ca persoana care a ingropat comoara sau mai degraba mostenitorii acestuia sa revendice monedele, dar vor fi efectuate cercetari amanuntite si verificari minutioase asupra cererii, iar declaratiile mincinoase sau tentativele de inselaciune si pretindere falsa asupra dreptului de proprietate asupra comorii vor fi aspru sanctionate, a mai declarat Politia britanica

În cazul în care monedele nu vor fi revendicate, iar tezaurele de monede americane gasit va fi declarat "comoara", va deveni proprietatea Coroanei şi va fi evaluata valoarea exacta. Muzeul din Londra doreşte să achiziţioneze monedele, iar banii plătiţi vor fi împărţiti între proprietarul terenului unde a gasita comoara si descoperitorii acesteia.

Este cumva comoara ta ? Vezi ca nu mai ai mult timp sa o revendici ! :)

Articol in premiera, prezentat de site-ul nostru, Harta Comorii.

Un comentariu despre subiectul „Se cauta proprietar pentru o comoara ! E cumva comoara ta ?”:
Florinel spunea...

As vreo eu sa fie comoara mea. Da ce corecti sunt englezii astia, adica daca se gasea in Romania cree ca era de mult vanduta comoara , ce sa mai spuna la muzeu, iar autoritatile alea sa astepte sa vada daca e comoara a cuiva care o vrea inapoi. Chiar ca astia au democratie, cred c sunt corecti fiindca sunt educati. Sunt curios daca o sa scrie aici la comentarii, vreun roman tampit ca e comoara lui !

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.