joi, 17 februarie 2011

Un Domitianus II - 47000 de lire sterline. Aveti asa ceva in colectie ?

A gasit doar o monedă, dar una ... unică, si se pare ca a castigat potul cel mare: 47000 de lire sterline, atat a primit cautatorul de comori Brian Malin pentru aceasta moneda, care dovedeste inca o data existenta si domnia lui Domiţian II. Doar o singura monedă avand imaginea lui a mai fusese găsita anterior, în Franţa, şi a fost consideraa un fals până la această descopeire a lui Brian Malin. Acesta moneda a fost cumparata, ca parte a tezaurului Chalgrove II, de către Muzeul Ashmolean în 2005, cu suma de 47000 de lire sterline.


Deci existenta unui imparat, probabil fost soldat roman, asa cum se afirma, este dovedita de doar doua monezi. Cred ca merita mult mai multi bani aceasta moneda.

Oricum, se pare ca hobby-ul cautarii de comori a devenit sport national in Anglia. Bineinteles, probabil "de vina" au fost si deciziile legislative recente, foarte incurajatoare, care au ajutat la cresterea numarului de exponate din muzeele britanice. Cum isi mai pretuiesc unii istoria...

Deci, un Domitianus II - 47000 de lire sterline. Aveti asa ceva in colectie ? Ca atunci ati tras si dumneavoastra lozul cel mare ! :)

Un comentariu despre subiectul „Un Domitianus II - 47000 de lire sterline. Aveti asa ceva in colectie ?”:
Anonim spunea...

Mdaaa, tare moneda, totusi cine stie cate astfel de monede nu o fi pierdute aiurea prin lume.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.