marți, 17 mai 2011

Masinuta telecomandata - jucarie sau detector de comori ?

Astazi am gasit in posta electronica un mail cat se poate de interesant: un site online vinde detectoare de metale deghizate in masinute telecomandate ! :) Nu e important numele site-ului si nici nu stiu cat de performant e detectorul de metale cu care este dotata masinuta, dar mi s-a parut interesanta ideea acestui gadget.
Gadgetul se numeste The Metal Detecting Dune Buggy, este controlat de la distanta si in prospect se spune ca poate detecta obiecte metalice îngropate in pamant, atunci cand masinuta este plimbata pe un teren adecvat, incluzand curtile, zone murdare sau cu iarba mica, nisip sau alte zone mai greu accesibile. Se mai spune in prospectul publicitar ca jucaria poate detecta obiecte de metal ingropate până la 10 cm adancime şi atunci când descopera ceva, se aprinde intermitent un LED roşu şi începe sa produca un bip puternic, pentru a alerta utilizatorul de prezenta a unei eventuale "comori".


Cu ajutorul telecomenzii, "detectorul de comori" mobil poate fi deplasat înainte si înapoi si poate vira stânga sau dreapta. Sensibilitatea detectarii metalelor poate fi modificata pentru a se potrivi terenului cercetat. Include patru replici de monede ( replici ale unor dubloni de aur, dar fabricate din fier), pentru a fi îngropate si apoi cautate, dar şi două mici lopeti de plastic. Patru baterii AA (nu sunt incluse) sunt necesare pentru telecomanda, oferind până la 4 ore de funcţionare. Jucaria necesită a fi alimentata cu o baterie de 9 volţi (nu este inclusa). Pe site-ul respectiv jucaria costa 35 de dolari. Nu stiu daca se gaseste si in Romania la comercializare.

Oricum, ca si concluzie, acest gadget este o jucarie perfecta pentru copiii dvs., in asa fel incat sa ii atrageti prin joc si distractie, intr-un mod placut, in acest hobby al detectiei de metale si de ce nu, si spre arheologie si istorie.

Niciun comentariu despre subiectul „Masinuta telecomandata - jucarie sau detector de comori ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.