sâmbătă, 1 octombrie 2011

Ulpia Traiana Sarmisegetuza ar trebui să intre în în circuitele turistice italiene care promovează istoria Imperiului Roman

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în România în perioada 15 - 16 septembrie, a avut o întâlnire şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană. La această întâlnire, Geoană a vorbit despre trecutul istoric comun al celor două ţări şi a apreciat că un sit arheologic atât de important, de care românii sunt foarte mândri, cum este cel de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, ar trebui să intre în în circuitele turistice italiene care promovează istoria Imperiului Roman.

Preşedintele Senatului a argumentat că atât Dacia, cât şi Imperiul Roman ajunseseră în apogeul dezvoltării la momentul cuceririi romane.



Plan al ruinelor Sarmisegetuzei ( click pentru mărire hartă)


În prezent există mai multe programe ale statului italian prin care cetăţi fondate în timpul Imperiului Roman din diverse ţări europene sunt restaurate şi incluse în circuite turistice.

Sursa: http://www.gazetaromaneasca.com/observator/ 38-prim-plan/1645-mircea-geoan-vrea-sarmisegetuza-in-circuitele-turistice-italiene.html; wikimedia.org (foto )

2 comentarii despre subiectul „Ulpia Traiana Sarmisegetuza ar trebui să intre în în circuitele turistice italiene care promovează istoria Imperiului Roman”:
fotograf nunti antonia spunea...

foarte buna initiativa!felicitari!

Unknown spunea...

interesant.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.