luni, 22 octombrie 2012

600 de monede și bijuterii găsite pe o insulă

Un tezaur important din secolul al XII-lea a fost găsit intr-un loc mai putin obisnuit, la Gotland, in Suedia, pe cea mai mare insula din Marea Baltica. Aceasta comoară contine peste 600 de monede medievale de argint.

"Comoara este o descoperire uluitoare. Este de necrezut ca o astfel de comoara de asemenea dimensiuni exista aici pe insula Gotland", a spus un oficial local, potrivit The Local via ziare.com.

Comoara medievala a fost descoperita pe teremul detinut de un locuitor de pe insula. "Pana in prezent, am descoperit 650 de piese. Unele dintre ele sunt din anul 1130", a spus Marie Louise Hellquist din Consiliul Local din Gotland.


Monedele de argint nu au fost singurele artefacte gasite, ci au fost descoperite si bijuterii si un obiect de argint. Toate artefactele sunt din secolul al XII-lea."Este prea devreme pentru a face o evaluare a comorii. In primul rand, specialistii in monede trebuie sa le studieze si sa vada cat de neobisnuite sunt", a declarat Hellquist.Niciun comentariu despre subiectul „600 de monede și bijuterii găsite pe o insulă”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.