sâmbătă, 9 martie 2013

O comoară de 35 de milioane de lire, cumpărată cu 1200 de lire din vitrina unui magazin

Se plimba si mereu era atras de privirea pierdută si in acelasi timp extaziată a unei femeie, din vitrina unui magazin de antichitati.

De fapt era capul pictat al unui personaj feminin dintr-un tablou.

Pana la urma s-a decis sa il cumpere la pretul de 1200 de lire.

Francezul s-a gandit ca a platit cam mut pentru tablou, totusi dupa o perioada a descoperit ca gasise o comoara a artei si cea mai buna afacere din viata sa.



Tabloul era de fapt "capul" din celebra pictura nud "Originea lumii" ( L'Origine du monde )a lui Gustave Courbert, unul dintre cei mai mari pictori francezi.



Pictat in anul 1866, pana in prezent nu se mai stia nimic despre restul tabloului.

Tabloul a scandalizat lumea artistica la acea vreme, fiind un nud foarte detaliat al corpului unei femei. Probabil cineva sectionase tabloul si a pastrat din pudoare doar capul femeii din pictura, afisat pe un perete Apoi trupul nudului a trecut de pudoarea epocii, primind valoarea artistica meritată, iar capul femeii din pictura s-a pierdut.

Pana la regasit francezul. Se pare ca acum descoperirea sa valoreaza 35 de milioane de lire, autenticitatea fiind deja confirmata.

Niciun comentariu despre subiectul „O comoară de 35 de milioane de lire, cumpărată cu 1200 de lire din vitrina unui magazin ”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.