sâmbătă, 9 martie 2013

Comoara războinicului din munții Caucaz

În Rusia ( în muntii Caucaz ) s-a descoperit o comoara ascunsa in mormantul unui fost razboinic. Mormântul se află in preajma orasului Mezmay, iar razboinicul fusese probabil capetenia unui trib.

Aceasta reprezinta una dintre numeroasele comori de aproximativ 2000 de ani vechime, descoperite in acea zona. Cautatorii de comori au gasit primii mormantul, prin anul 2004, iar autoritatile au preluat cercetarile un an mai tarziu.

Lângă razboinic erau asezate obiecte din aur, dar si arme.

Bijuterie de aur realizată dintr-o monedă găurită


Armă de metall descoperita in tezaur

Coiful războinicului


Specialistii au gasit in acelasi mormant, printre celelalte obiecte din aur, si o brosa unică, decorată cu un cristal la mijloc.



Cea mai impresionanta a fost totusi sabia, care avea decoratiuni de aur si a fost gasită pe picioarele razboinicului. Sabia avea o lungime de aproape 91 centimetri.

Ornament de aur de pe teaca sabiei


Razboinicul se pare ca a fost inmormantat acum 2.200 de ani, pe cand civilizatia greaca era populară in vestul Asiei.

Poziția în care au fost descoperite obiectele din comoara războinicului

Totusi nu se stie cu exactitate cărei culturi ii apartine descoperirea, pentru ca locuitorii din zona fuseseră influentati de cultura greacă, insa aveau stilul propriu de viata, pastrandu-si civilizatia timp de mai multe secole, o civilizatie care punea mare preț pe obiectele din aur.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara războinicului din munții Caucaz”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.