luni, 20 mai 2013

Noi suntem câmpul de luptă al zeilor

Nu sunt un om religios. Dar sper ca sunt o ființă credincioasă. Cred în energiile ce ne-au creat și care încă se luptă pentru noi.

Dacă doriți să mă condamnați la o religie, sper să fie una singură: rațiunea dăruită de Creator.

Mereu am căutat să găsesc o explicație relativ valabilă pentru toate religiile. Nu am găsit-o, desi simt mereu ca toate au ceva in comun.

Am avut parte doar de imaginatie care s-a concretizat în ipoteze. O astfel de posibilă idee unificatoare vă voi istorisi în cele ce urmează.

Orice religie se bazează pe contradicție și pe opoziție. Yin și Yang, Lumină si Întuneric, Bine și Rău, Dumnezeu și Diavol, Rai si Iad. Deja stiti aceasta.

Dar este posibil ca respectivele elemente opuse să nu poata exista unele fără altele.

Așa cum simpla energie electrică de la priză din perete nu poate exista fără Plus și Minus, asa si elementele opuse ale Universului nu pot avea ființă unul fără existența celuilalt.

Totusi, aceste elemente incearca mereu să câștige lupta, sa acapareze teritoriul celeilalte parti opuse si convertesca energia opusa in energie proprie.

Acum sa transpunem prespunerea in concepte religioase.

In majoritatea credintele, un Creator sau Ceva a creat Universul, Fiintele, Omul...

Religiile, din Antichitate si până astăzi, ne povestesc cum o Forță a Binelui sau a Luminii ( de exemplu in religia crestina, Dumnezeu ) a creat omul, iar fortele Răului s-au supărat atat de mult, incat au inceput un razboi pentru a distruge Creatia Binelui.

De fapt probabil lucrurile nu sunt chiar asa si s-a pierdut Ordinea evenimentelor.

Fortele Binelui sunt rationale, au conceptia lor despre Existenta.

Fortele Raului sunt si ele rationale, au si ele conceptia lor despre cum ar trebui sa fie Existenta, poate exprimata printr-o formă opusa , ca Inexistența.

In gandirea noastră minimală, nu putem stii cine are dreptate. Eu cred cu tărie in Existență si in Fortele Pozitive si poate la fel gandesc majoritatea oamenilor.

Dar energia negativa are probabil si ea argumentele ei, care pot fi foarte puternice.

Fiind idei diametral opuse, s-a nascut un conflict conceptual intre Energiile Pozitive si cele Negative.

Si unde putea fi purtat acest razboi al ideilor? In vidul poate fara ratiune din Univers ? Nu, sondajul nu ar fi avut rezultate concludente.

Religia ne spune ca fortele pozitive ( de exemplu in religia crestina Dumnezeu ) sunt AtotPuternice. Pai daca sunt AtotPuternice, de ce nu distrug Fortele Negative intr-o clipă?

Asa cum am explicat adineauri, poate din cauza nu ar putea exista fara latura opusa.

Si daca ar putea exista fara forte negative echilibrante? Pai daca ar putea exista, de ce nu distruge fotele negative, daca energiile pozitive AtotPuternice?

O explicatie ar fi in aceasta situatie ar fi faptul ca nu au forta necesara sa le anihileze.

Inseamna ca ideea indusa de mai toate religiile, ca este AtotPuternic Creatorul este falsa ?

De ce am dorit sa scoatem in evidenta aceasta? Pentru ca respectiva idee este de fapt indusa in mintile noastre nu de religie sau de fortele pozitive, ci de energiile negative care vor sa credem ca energiile pozitive sunt AtotPuternice si ne apara de orice si astfel sa LASAM GARDA JOS. Sa subestimam fortele negative, pentru ca ele sa ne poata acapara mai usor, neavand scutul ratiunii care sa ne apare.

Intradevar, nu combat ideea ca energiile pozitive sunt AtotPuternice, dar numai raportate la Creatia si oamenii pe care i-au făurit. Fortele binelui sunt imense , incat pot ajuta creatia sa treaca peste un OBSTACOL. In mai toate religiile exista Rugaciunea, procedeu prin care sunt invocate in ajutor energiile pozitive ( si uneori cele negative ). Puterea Fortelor este atat de mare, incat pot la nivelul microcosmosului uman sa pare colosale si chiar sa il ajute.

Dar nu sunt AtotPuternice la nivelul Opozitiei dintre ele. Nu sunt nici cel putin egale, doar la Inceput au fost egale.

Acum ele luptă pentru Acaparare si sunt inegale AICI sau ACOLO, dar totusi in echilibru la nivelul Universului.

Si fiintele (inclusiv Omul ) sunt Câmpul de luptă unde castiga teren, cand una, cand cealalta Forță.

Ca sa intelegem mai bine conceptul, imaginati-va ca energiile pozitive ( sa luam in cazul religiei crestine pe Dumnezeu sau pe Domnul Zeu din oricare alte religii) si-a fragmentat Energia si s-a impartit in milarde de parti mai mici, numite Suflete.

Fiecare suflet al Luminii a intrat astfel intr-un Om (omul e de preferat, avand ratiunea si puterea de calcul cea mai mare), dar si in alte Fiinte (animale, plante, flacari...).

Energiile negative doresc si ele sa acapareze teren. Au intrat si ele in fiecare Fiinta, alaturi de Lumina.

Orice credincios s-a intrebat cel putin o data daca il poate vedea pe Dumnezeu. Da, este aici, in spatele ochilor cu care citesti aceste randuri. Gandeste-te la El acum si il poti vedea. E sufletul tau.

Dar energia negativă ( Diavolul in concept religios crestin), unde este ? Este tot in tine. Pândeste. E socată ca ai descoperit-o si deja actionează. Te va face sa privesti ca o glumă aceste randuri, fiindca energia negativa lupta sa se apere si sa te convinga ca tot ce e scris aici sunt lucruri imposibile si nedovedite stiintific, fara sa accentueze ca totusi exista posibilitatea ca in viitor sa fie dovedite stiintific.

Priveste o secunda in tine, gandeste-te la tot ce ai facut rau vreodata sau vei face, incearca sa simti latura ta negativa. E in tine, langa Lumină.

Dar acum ai constientizat. Acesta e pasul cel mare: CONSTIENTIZAREA ca energiile pozitive sau negative ( in concepte religioase Diavolul si Dumnezeu ) nu sunt in Rai sau Iad, nu sunt departe intr-o padure intunecata sau in adancurile cu lavă ale planetei si nici pe vreun norisor.

Sunt aici in tine. Si se lupta sa te acapareze. Si se vor lupta pana vei renunta sau pana vei alege una dintre tabere. Si atunci va trebui sa lupti in continuare. Indiferent cat vei trai, pana la urma acest corp va ceda. Peste 100 de ani nimeni din cei care scriem sau citim aceste randuri nu vom mai exista ca materie. Nu va mai fi decat amintirea acestor randuri. Iar cand corpul material va ceda, sufletul lui Dumnezeu ( energia ta pozitiva ) se va intoarce la Dumnezeu ( energia pozitiva totala a Universului, care poate fi privită in concept religios ca Raiul), intr-un "procent" mai mare sau mai mic, in funcie de cat ai acaparat. Cu procentul acesta vei merge si tu in "Rai".

De asemenea, dezvoltarea ta negativa, in procent mai mare sau mai mic, se va intoarce in acel moment la energia opusa, cea negativa ( la Diavol, in concept crestin), care isi doreste energia inapoi, pentru a adauga la cumulul energiilor negative din Univers ( Iadul in concept crestin ). Cu procentul acesta vei merge si tu si in "Iad".

In functie de cum ti-ai trait viata, vei oferi la Final mai multa energie pozitiva sau negativa. Vei ajunge simultan in diverse proportii in cumulul de energie pozitiva ( Raiul ) si in cel cel energie negativa ( Iadul ). Aceasta e Judecata de apoi, care nu poate fi ocolita si este un fenomen "automatizat".

Insa până atunci, toata viata ta aceste doua forte se vor lupta in tine ca sa se acapareze si sa se converteasca una pe alta.

Si tu vei decide cine va invinge, careia dintre ele te vei alatura mai mult, prin puterea Ratiunii care iti cordoneaza actiunile din viata ta.

Dar exista un mare pericol cand un Om este de partea luminii. Energia pozitiva devine dominanta, iar energia negativa, decat sa fie convertita in majoritate sau in totalitate in energie pozitiva, prefera sa distruga campul de lupta.

Adica pe tine. Prefera sa distruga omul, pentru a se intoarce in proportii cat mai mari, inca neconvertite in energie pozitiva, la energiile negative.

Atunci ce facem, sa nu mai fim buni pentru a nu fi in pericol ?

Cand esti bun numai constientizand ca Energiile Negative există in tine si te modeleza pe ascuns, preferand sa te indrume spre distrugere, decat sa fie invinse, vei putea sa le controlezi.

....

Vă invit sa priviti randurile de mai sus ca simple speculatii filosofice, nu ca o tentativa de dogma religioasa care indoctrineaza. Am folosit termeni din Religie, pentru ca textul sa fie mai usor de inteles.

Va invit de asemenea sa combateti ( in functie de care latura a Energiei va controlează Ratiunea ) la comentarii ipotezele prezentate, dar cu argumente filosofice sau stiintifice, preferabil expuse in mod civilizat, mai ales ca este un subiect de discutii delicat care poate agresa ideologic conceptiile unor persoane cu mai putina imaginatie.

11 comentarii despre subiectul „Noi suntem câmpul de luptă al zeilor”:
Anonim spunea...

nu stiu ce sa zic, dar parca teas contrazice
da daca te contrazic as fi de partea energilor negative si atunci ai ave dreptate
deci bun articolu chiar ma pus pe ganduri destul de mult

Administrator spunea...

Anonim, daca ne contraziceti nu inseamna ca sunteti de partea fortelor negative.

Pur si simplu aveti alta opinie.

Nu e obligatoriu ca opinia noastra sa fie corecta.

Cel mai bine e sa va spuneti parerea, recomandabil cu mici argumente subiective sau obiective.

Anonim spunea...

<< Daca v-a placut articolul, recomandati-l public dand click pe butonul Google +1 >>

Ai si buton de -1 ?

alexa64 spunea...

Ce comentariu de incuiat manelist ai scris mai sus anonim. Ceva contraargumente nu puteai sa scrii si tu ? Doar misto-uri, fiindca te-a deranjat articolul? De fapt stai, ca nu ai scris tu, a scris partea negativa din tine. Spor la evoluat.

cortopo spunea...

Personal pentru mine este o ipoteza interesanta ce nu poate fi combatuta si nici dovedita, dar care ne poate pune pe ganduri.

Anonim spunea...

niste idei chiar interesante
daca as putea fi dovedite prin stiinta ar explica multe

gabi spunea...

A spus-o Sf. Ap. Pavel mai bine decat toti: "Toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite,
dar nimic nu trebuie sa puna stapinire pe mine";
"Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos.
Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate zidesc" - 1 Corint. 6:12; 10:23
Cea mai pura definitie a Liberului arbitru!

Anonim spunea...

Gabi, e interesant ce a spus Sfântul Pavel, dar care e părerea ta, gândită cu liberul tău arbitru, fără citate din ce au spus sfinții? Că altfel o dai in doctrina.

Anonim spunea...

Incepeti cu "Orice religie se bazează pe contradicție și pe opoziție. Yin și Yang, Lumină si Întuneric, Bine și Rău, Dumnezeu și Diavol, Rai si Iad."
Si ne asigurati cu "Deja stiti aceasta."
N-ar fi o problema ca ne induceti punctul dvs. de vedere, dar continuarea nu este foarte fericita:
"Dar este posibil ca respectivele elemente opuse să nu poata exista unele fără altele."
Imi permit sa afirm ca nu orice religie se bazeaza pe contradictie si pe opozitie :)
"ESTE POSIBIL"? Atunci, toata constructia dvs. din continuarea textului nu mai are consistenta.
In anumite medii, este clar ca e nevoie de doua palme pentru a se auzi aplauze (adaptare la o formulare kouan). In alte medii, spun eu, nu e nevoie neaparata de aplauze.
Consider ca este total gresit "sa constientizezi" energiile negative, risti sa obosesti catalogand totul in jurul tau; este destul sa fii mai bun decat tine, cel de ieri.

Anonim spunea...

Muzicando, in afara de "este destul sa fii mai bun decat tine, cel de ieri", care este un argument in sine ( teoretic bineinteles, ca poti sa fi de exemplu mai bun in a face rău ), restul comentariului tau este fara argumente. Fa si tu diferenta intre acest articol, care este o incercare filosofica, in care nu spune nimeni ca e macar 1% real, si lipsa ta de argumentatie. De aceea acel "este posibil" este cat se poate de onest. Daca ai ceva cu onestitatea, e problema ta. Nimic nu e sigur si e onest ca se recunoaste aceasta. Pentru ca e filosofie. Si poate fi eroanta 99%. Dar daca e reala 1% ?

Anonim spunea...

Si ca sa continui , sa iti dau exemplu de energie negativa: ai un grup de prieteni care te indeamna sa faci lucruri necugetate, poate chiar ilegale. Ei trimit energii negative catre tine. Daca nu constientizezi ca "sfaturile" lor de turmă sunt energii negative, atunci le asimilezi si vei face la randul tău fapte necugetate, pentru a fi integrat in turmă. De aceea e bine sa constientizezi energiile negative. Altfel nu esti decat o frunză purtata de vant, uneori pe un gazon verde, alteori in noroi. Pentru ca nu mai ai radacini. Daca aveai radacini, ramaneai o frunza verde in copac. Iar radacinile sunt constientizarea si disocierea energiilor negative de cele pozitive.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.