vineri, 27 decembrie 2013

Comorile celor 11 corăbii spaniole scufundate la Fort Pierce

Familia de căutători de comori Schmitt din Florida a descoperit o comoară formată din artefacte de aur în valoare de peste 300.000 dolari, în timp ce efectuau scufundările lor obisnuite din weekend pe coasta Floridei, la Fort Pierce. Comoara este formată din șapte lanțuri de aur, trei monede de aur și un inel de aur si a fost descoperită la doar 140 de metri în larg.


"Am plâns ca un copil", descrie Hillary Schmitt, în vârstă de 20 de ani, sentimentul din momentul descoperirii. "L-am privit pe fratele meu Eric când a ajuns la barcă cu mâna plină de bijuterii. Când a iesit din apă si s-a urcat pe punte, buzunarul lui atârna greu, fiind plin de asemenea cu bijuterii din aur."


Chiar și pentru experimentata familie Schmitt, care căuta comori în mod profesional prin intermediul firmei lor de familie Booty Salvage, aceasta descoperire a fost suficientă pentru a-i entuziasma.


Cea mai mare descoperirea a acestora în trecut a fost tavă spaniolă din argint, in valoare de 40.000 dolari.

Se crede că bijuteriile provin de la epava uneia dintre cele 11 corabii spaniole care au fost scufundate de un uragan în anul 1715.


Conform documentelor de inventar pentru corăbiilor scufundate, se estimează că au fost descoperite până acum artefacte valorând 175 milioane dolari din totalul comorilor scufundate, in valoare 600 milioane dolari. Există 15 echipaje de căutatori care au autorizați pentru a face cercetari în zonă. Firma Booty Salvage a familiei Smith este doar una dintre acestea.

Luna trecută, alti cautatori de comori au descoperit în zonă 51 de monede de aur în valoare de 250.000 dolari.


"Aproape în fiecare zi sunt descoperite artefacte de la naufragiu, monede, muschete, ceramică. Este cu adevărat uimitor", au explicat cautatorii de comori.


Pentru a descoperi artefacte se foloseste un dispozitiv denumit Mailbox, care este conectat la ambarcatiunea cautătorilor si care suflă jeturi puternice, îndepărtand nisipul si scoțând la iveală comorile din adâncuri.

"A fost un hobby, dar acum se pare ca a devenit un stil de viață", concluzionează familia Schmitt, care este nerăbdatoare să plece din nou în căutare de comori.

2 comentarii despre subiectul „Comorile celor 11 corăbii spaniole scufundate la Fort Pierce”:
Anonim spunea...

Frumos, frumos! Si pentru mine a fost un hobby sa strang informatii despre unde s-au gasit schelete de uriasi si acum ca stiu unde trebuie sa sap, in afara ca mai trebuie sa gasesc un sponsor, simt ca si cum "cautatul" este un stil de viata.

Anonim spunea...

Oare si in State cautatorii de comori sunt vazuti ca posibili jefuitori sau traficanti ? Nu ca in SUA omul cinstit este respectat , cred ca si cei de la noi ar trebuii sa isi schimbe gandirea comunista.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.