luni, 7 aprilie 2014

Păcăleală de 1 aprilie sau chiar a fost descoperită o comoară ?

Departamentul Construcții din Moscova a anunţat pe 1 aprilie 2014 că a fost descoperită o comoară, în timpul lucrărilor la tunelul viitoarei staţii de metrou Rumianțevo din sud-vestul capitalei ruse:

Muncitorii au găsit într-o ascunzătoare trei vase de cupru cu pietre prețioase și bijuterii. Primul vas cu bijuterii a fost descoperit încă pe 17 februarie, după care pe șantier au fost invitați arheologi, care au reușit să găsească alte două vase.

Specialiștii spun că această comoară datează de la începutul secolului al XVI-lea, o cunoscută în Rusia drept „timpuri tulburi”. Din primele cercetări, bijuteriile ar fi aparținut unei famili nobile, fiind transmise din generație în generație.


Ulterior, Direcția Regională în Construcții Moscova a afirmat că a păcălit mass-media internațională cu ocazia zilei de 1 aprilie și a anunțat că nu a fost găsită o comoară în timpul lucrărilor la tunelul viitoarei staţii de metrou Rumianțevo din sud-vestul capitalei ruse.

Pe site-ul direcției a fost postată o notă informativă la sfârșitul știrii, potrivit căreiatotul a fost o farsă: „A fost o glumă de 1 aprilie! Felicitări! :)”.

Un comentariu despre subiectul „Păcăleală de 1 aprilie sau chiar a fost descoperită o comoară ?”:
Anonim spunea...

Poate ca a fost o gluma cu acest tezaur dar sigur nu a fost o gluma cu tezaurul Romaniei trimis la Moscova si "pierdut" de rusnaci. Mai bine postau ceva poze cu tezaurul nostru ca exemplu aflat in beciurile Moscovei ca sa vedem si noi ce le-am dat de pomana taristilor comunisti..

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.