Un diamant de 232 carate, care are o "marime si claritate exceptionale", a fost descoperit intr-o mina din Africa de Sud, in apropiere de Pretoria, o zona de altfel bogata in diamante supradimensionate.
Societatea londoneza Petra Diamonds, care detina mina Cullinan din 2008, nu a precizat valoarea diamantului, care se incadreaza in categoria "D de tip II", adica transparent sau incolor si fara o masura de impuritate.
Ultimul diamant alb vandut de catre companie, de 507.3 carate, a avut pretul record de 35,3 milioane de dolari in 2010, a declarat Cathy Malins, purtator de cuvant al Petra Diamonds.
Potrivit acesteia, expertii vor evalua noul diamant la un pret intre 10 si 20 de milioane de dolari. Vanzarea va avea loc pana la sfarsitul anului.
In iunie, compania a anuntat o alta descoperire rara, un diamant albastru de 122.52 de carate, in aceeasi mina, situata la aproximativ patruzeci de kilometri de capitala Africii de Sud.
In 1905, cel mai mare diamant din lume ( "Cullinan", de 3106 de carate ) a fost descoperit in aceeasi mina, fiind taiat in jumatate pentru a fi integrat in colectia bijuteriilor Coroanei Britanice.
Unde esti tu Caragiale sa mai faci putin misto de prostimea cu bani multi....
Coane Leonida, curat murdar ca lumea-i nebuna.
Da stimabililor oare pe timp de criza la o adica il poti manca, sau mai bine zis acest pietroi poate hrani un oras intreg caci cu 20 de milioane sigur poti hrani.
Ma uit si la Uratenia Pamantului pe care Coanamare cere tot 20 de milioane, dai tot de diamant ?
Poporul geme de saracie iar barosanii cauta fonduri sa cumpere o uratenie de statuie.
Sigur lumea asta ii nebuna.
Da cica asa-i moda, ai, nai, dai o gramad de bani pi-un bolovan.
Daca tu consideri lucrarea de arta a marelui Constantin Brancusi o uratenie de statuie, prietene anonim, scuza-ma, dar mai ai mult de evoluat.
Prietene asa a fost catalogata si botezata de marii critici de arta din acele timpuri. Cand a fost expusa pentru prima data in public a fost denumita Uratenia Pamantului, o fata deformata si inexpresiva.
Problema nu este lucrarea marelui maestru Brancus, problema este cum ministerul culturii cauta fonduri pentru cumpararea acestei pietre care fiind in tara noastra conform legi o poate cumpara orice fanfaron dar nu o poate scoate din tara.
Deci, lasati-o sa fie cumparata de smecheri iar voi cei de la cultura faceti rost de fonduri pentru recompensarea tezaurelor ca sa nu mai aruncati banii contribuabililor la casele de licitatii pentru artefacte si comori.
Criticii aceia au catalogat-o astfel nu pentru ca este lucrarea urata, era o metafora, lucrarea reprezinta omul, ca o creatie urata a Pamantului :)) Si marii critici tot "un bolovan" au catalogat-o, asa cum ii zici tu ? Eu nu lucrez la nicio cultura, opinia mea e ca trebuie omul lasat sa si-o vanda cui vrea, nu sa o cumpere statul neaparat. E aceeasi situatie ca si cu comorile descoperite de detectoristi, statul intervine in bunul mers al economiei, blocand vanzarile catre cei care ar oferi mai mult. Dar de la a cumpara cineva lucrarea lui Brancusi, ca probabil doritori sunt si nu ma refer aici neaparat la stat, si pana la a o calatoga un bolovan e cale lunga. Oricum, nu prea pricep legatura cu diamantul din articol, care este o comoara pana la urma si are doritori sa il cumpere. Sau poate recunosti indirect, exemplificand-o, ca si statuia lui Brancusi este o comoara? Chiar este... Cred ca ar trebui sa revenim la diamant si sa lasam la o parte diamantele de marmura sau rocă ale lui Brancusi.
Comparatia intre cele doua "roci" a fost datorita pretului identic de catalog.
Trimiteți un comentariu
☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.