joi, 23 aprilie 2015

Cele 4 monede indică o comoară mai mare ?

Patru monede din argint din secolul al XIV-lea au fost descoperite pe un teren din apropiere de Banbridge ( Irlanda de Nord ), de către detectoristul amator Tom Crawford. Monedele au fost găsite împrăștiate pe o suprafață de aproximativ 100 de metri patrati. Specialistii cred ca respectivele monede pot indica faptul că o comoară este îngropata pe terenul unde au fost găsite. În anul 2001, cinci monede similare au fost descoperite în aceeași zonă.


Dr. Greer Ramsey, de la Muzeul National al Irlandei de Nord, a declarat: "Este posibil să existe mai multe monede ingropate acolo, mai ales că alte tezaure găsite în regiune cuprind de regulă între 25 și 30 de monede".

Robert Heslip, un curator cu Muzeul Ulster, a declarat: "Singurul mod de a păstra în trecut banii în siguranță era sa fie ingropati, iar aceasta metoda trebuie considerată ca un comportament normal pentru acele vremuri".

Monedele, care sunt acum in custodia Muzeului National al Irlandei de Nord, sunt considerate a fi de valoare finanicara modestă. Astfel de monede scotiene sunt frecvent descoperite in estulul Ulsterului. Acestea vor fi trimise la Muzeul Britanic din Londra pentru evaluare, iar recompensa va fi împărțită între proprietarul terenului și detectorist.

Întrebat dacă intenționează să revină în zona de căutări suplimentare, detectoristul a glumit: "Poate, daca proprietarul terenului va ara câmpul".

Descriind descoperirea ca "minunată", arheologul Suzanne Anderson a spus: "După ce am ascultat si declaratiile sub jurământ, declar că descoperirea este comoara."

Detectoristul s-a declarat încântat de descoperire: "Am știut de îndată ce am văzut monedele că vor fi declarate comoară. Odată ce ai vazut sclipirea argintului, atunci știi că ai găsit ceva bun".

Proprietarul terenului a dezvăluit că pe respectivul câmp a existat un vechi fort si de aceea nu a fost surprins ca s-a gasit acolo o comoară.

Niciun comentariu despre subiectul „Cele 4 monede indică o comoară mai mare ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.