joi, 7 mai 2015

A fost descoperită o bară de argint de 50 kg

Exploratori subacvatici din Madagascar au gasit ceea ce ei consideră a fi o comoară a piratului William Kidd.


Soldații din insula Sainte Marie au pazit bara de argint de 50 kg, după ce scafandrii a adus-o la mal. Președintele Madagascarului, precum și diplomati americani si din Anglia au primit comoara în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe insula.


Ambasadorul britanic din Madagascar a declarat că speră că descoperirea acestei comori să imbunatatească profilul de destinație turistică a Madagascarului.


Echipa consideră că bara de argint are originile în Bolivia secolului al XVII-lea, iar corabia a fost construită în Anglia. Epava navei Whydah, o corabie de pirați care s-a scufundat în largul coastei SUA în 1717, a fost descoperita in anul 1984.


Căpitanul Kidd a fost executat în anul 1701 pentru piraterie, după întoarcerea dintr-o călătorie din Oceanul Indian. Legendele arata ca inainte de a fi capturat si executat, Căpitanul Kidd a ascuns o mare parte din prada sa, ceea ce a determinat ca numerosi căutatori de comori din întreaga lume să caute tezaurele piratului, iar pe Robert Louis Stevenson să scrie romanul "Comoara din insula".Niciun comentariu despre subiectul „A fost descoperită o bară de argint de 50 kg”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.