joi, 20 august 2015

Au descoperit un tren cu 300 tone de aur ?

Doi bărbați pretind că știu locul unde se află legendarul tren blindat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, plin cu aur. Ei refuză să dezvăluie locația trenului, până nu vor fi asigurati de autoritati că vor primi 10% din valoarea uriașei comori.
Autoritatile au primit o instiintare de la o firmă de avocatură din Wrocław, in care se precizeaza că două persoane care nu sunt nominalizate, dintre care una este de naționalitate poloneză, iar cea de-a doua este de nationalitate germana, au găsit in Polonia trenul cu aur, pierdut in al Doilea Război Mondial.

Trenul avea 150 de metri lungime si conform relatarilor, continea numeroase elemente de mare valoare, dar si minereuri. In instiintare se precizeaza: "Acesta este un tren blindat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial si este foarte probabil să conțină dispozitive suplimentare sub formă de arme autopropulsate, poziționate pe platformele trenului, care transporta obiecte de valoare, minereuri și alte materiale industriale.".

Imagine pur ilustrativă - Nu reprezintă trenul pretins ca descoperit de cele două persoane anonime

Descoperirea este conexata cu zvonurile ca un tren cu 300 tone de aur ar fi fost mutat la celui de-al Doilea Război Mondial la Wroclaw. Cei care au facut descoperirea au precizat prin intermediul firmei de avocatura că vor indica locul exact al descoperirii, daca statul le va acorda in scris garanția că vor primi 10% din valoarea comorii, au declarat autoritatile din Polonia. Acestea au mai explicat că nu se stie valoarea istorica si financiara a obiectelor transportate.

Imediat după primirea instiintarii, au fost convoacati reprezentanții serviciilor statului, pentru a se pregati pentru evoluțiile viitoare ale situatiei. Autoritatile din districtul Wałbrzyskie au organizat o sedinta generala pentru a pregati masurile pentru siguranța locuitorilor din zonă, precizand ca nu se stie ce se afla in tren, eventual cantitati uriase substante explozibile sau toxice. La reuniune au fost invitati membri de poliție, pompieri, armata și reprezentanți ai procuraturii.

Autoritatile au pus în aplicare aceasta procedură, pentru care astfel prevede legea si au precizat că persoanele care au declarat ca sunt decoperitorii trenului nu poate amâna la nesfârșit momentul in care vor indica locatia exactă, pentru că ar fi împotriva legii. În conformitate cu legislația poloneză, descoperirea unei comori trebuie să fie anuntat la autoritatile locale, intr-un termen cat mai scurt, iar stabilirea si oferirea recompensei de 10% ar intra in sarcina altor servicii si ar fi doar o problema de procedura.

Daca este adevarat si va fi una dintre cele mai mari descoperiri de comori din ultimi ani, sau daca este doar o farsa bine regizata, dar in care este implicata si o cunoscuta firma de avocatura din zonă, vom afla in curand.

UPDATE 26 august 2015: Un tren militar de importanță istorică a fost găsit, dar nu este clar dacă aceasta include vagoanele încărcate cu aur, au anuntat oficialitatile locale din Polonia.

"Orașul Walbrzych are o multime de povești misterioase, din cauza istoriei sale. Acum va oferim o informație formală: am găsit ceva", a precizat vice-primarul orasului, la o conferință de presă.

Un ofițer de presă pentru administrația locală, a confirmat faptul că un tren militar a fost descoperit în Walbrzych, care este aproape de granița Poloniei cu Republica Cehă.

UPDATE 28 august 2015: Într-o conferință de presă extraordinară care a avut loc vineri în Polonia, ministrul adjunct al culturii Piotr Zuchowski a declarat că autoritățile au fost conduse la o locație de o persoană anonimă și că imaginile obținute de la radarul penetrant sol au convins autoritatile in procent de 99% că trenul a fost localizat.

Zuchowski a catalogat descoperirea ca "excepțională": "Trenul are o lungime de 100 de metri lungime și este protejat", a spus el, completand: "Faptul că este blindat indică o posibilă încărcătură specială. Nu știm ce este în interiorul trenului. Poate este echipament militar, dar și bijuterii, opere de artă și documente de arhivă."


UPDATE 31 martie 2016: Echipa de căutători pretinde că a găsit un tunel care este conectat la locația secretă a trenului.

Căutările au fost suspendate în decembrie 2015, insă localnicii din orașul Walbrzych au protestat timp de câteva săptămâni pentru a permite continuarea căutărilor. A fost difuzat si in mass-media poloneză un documentar care a accentuat presiunile asupra reprezentatilor companiei feroviare, pentru a accepta continuarea căutărilor.

Ca rezultat al acestor actiuni, recent a fost incheiat un acord cu compania feroviară PKP din Polonia. Presa locală a anuntat că în curand cautatorii vor avea permisiunea de a explora tunelele.

"Vă multumim pentru sprijinul enorm. Am făcut progrese cu compania feroviară, în sfârșit lucrurile s-au pus mișcare în această privință", au anuntat public căutătorii de comori.

Niciun comentariu despre subiectul „Au descoperit un tren cu 300 tone de aur ?”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.