22 de monede din aur au fost predate la Politia din Cluj, dupa ce 3 clujeni care realizau un studiu geotehnic la un imobil din centrul orașului au sesizat autoritatile despre descoperirea acestei comori.
Imagini Poliția Română |
Monedele au fost gasite pe 26 octombrie 2015, intr-un vas ceramic:
- 10 monede din aur cu tipul de nominal de 4 ducaţi Franz Josef
- 2 monede din aur cu tipul de nominal de 1 ducat Franz Josef
- 1 monedă din aur cu tipul de nominal de 10 ruble din anul 1899
- 9 monede din aur jubiliare ,,Ardealul nostru 1944”.
Monede aur - Imagine Politia Română |
Valoarea aproximata de autoritati pentru acest tezaur este de 7.000 - 8.000 de euro. Monedele au fost predate Direcţiei pentru Cultură Cluj.
Am si eu o nedumerire si poate ma lamureste careva. Studiu geotehnic se face cu detectorul de metale? nu de alta dar aceasta groapa dupa cum este sapate arata mai mult a descoperire facuta cu un detector decat o sapatura cu tarnacopul si lopata pentru un studiu geotehnic. Voi ce spuneti? Stiu ca o sa spuneti, norocul domnule, au sapat exact peste ulcica cu monede. Da! poate asa o fi dar si cei care au gasit comori in romania mai intai s-au documentat pe unde au fost sate, case, drumuri ca acolo sigur cineva a pierdut ceva si mai apoi au fost norocosi. Am vazut pe youtube ca la rusi sunt detectoristi care cauta special in casele vechi comori, oare si aia fac studiu geotehnic? Sper ca acest comentariu nu incalca regulamentul, este doar o nelamurire de a mea si poate cineva ma lamureste.
Chiar asa se face un studiu geotehnic. Studiul il ajuta pe cel care face partea de structura sa proiecteze corect adancimea fundatiei. Asta a fost mica groapa, se face si de 1-2 metri adancime la un studiu geotehnic. Dar sa nu ocolim evidenta si sa nu divagam in comentarii cu presupuse ipoteze pe care nu le putem dovedi: oamenii au predat comoara, orice alte comentarii sunt de prisos !
si au primit macar 100 de euro pentru descoperire ?
Trimiteți un comentariu
☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.