sâmbătă, 26 martie 2016

Inel din sârmă de aur, declarat comoară

Un inel din sârmă de aur, descoperit în timpul unor săpături la Drumclay Crannog ( Fermanagh, Irlanda de Nord ), a fost declarat comoară. Inelul, care este de aproximativ 23 mm în diametru și este realizat din aur de 18 carate, datează din secolele X-XII d.Hr. si a fost găsit de către echipele care au efectuat lucrări arheologice în perioada iunie 2012 - aprilie 2013.În conformitate cu prevederile Legii Comorilor din anul 1996, orice obiect, altul decât o monedă, poate să fie declarat comoara cu condiția să conțină cel puțin 10% aur sau argint și să aibă o vechime de cel puțin 300 de ani atunci când a fost descoperit.

Autoritatile au salutat decizia: "Acest inel din aur este unul dintre multele sute de artefacte recuperate din acest sit arheologic, iar fiecare dintre aceste artefacte vor ajuta în continuare la înțelegerea istoriei. Intenția noastră este ca inelul să fie o parte importantă a oricărei viitoare expoziții de artefacte care provin din Drumclay Crannog.Un comentariu despre subiectul „Inel din sârmă de aur, declarat comoară”:
Anonim spunea...

I-mi place rationamentul Britanic si legile democrate facute de ei. Intradevar stiu sa puna in valoare un mic obiect care pentru altii ar parea o banala sarma indoita care nu poate spune nimic. Oare Specialistii Britanici fac si cursuri de gandire pentru straini ? Cred ca ar fi un mare castig pentru Romania sa trimita cativa invatacei la studii...

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.